SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA MASCLISTA

La Fiscalia manté que el jove de la Seu volia matar la seua exparella

Vist per a sentència el judici a l’Audiència i el Ministeri Públic sol·licita una condemna de vint-i-dos anys de presó || L’acusat demana perdó per la seua “imprudència”

L’acusat, durant la seua compareixença dimarts a l’Audiència Provincial de Lleida.

L’acusat, durant la seua compareixença dimarts a l’Audiència Provincial de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia va mantenir ahir l’acusació contra el veí de la Seu d’Urgell jutjat des de dimarts a l’Audiència de Lleida acusat d’encastar voluntàriament el seu vehicle contra un altre a l’N-260 per matar la seua exparella. En l’última jornada de judici, el Ministeri Públic va ratificar la petició que el jove de 24 anys sigui condemnat a 22 anys de presó per intent d’homicidi contra la seua ex i lesionar els ocupants de l’altre vehicle.

En l’últim torn de paraula, abans que el judici quedés vist per a sentència, l’acusat va demanar perdó a la seua exparella i als ocupants del vehicle implicat en la col·lisió. “Va ser un acte irresponsable i imprudent per part meua”, va assenyalar. Ahir van declarar dos agents dels Mossos d’Esquadra que van avalar que la col·lisió no va ser a causa d’una distracció i que no es van trobar marques a la carretera que indiquin que l’acusat va intentar evitar el xoc. Segons el seu testimoni, el processat va avançar un vehicle a gran velocitat envaint el carril contrari, va tornar a la seua posició i després va tornar al carril contrari, on va impactar amb un totterreny. Sobre això, el pèrit de la defensa va intentar convèncer el tribunal que la col·lisió va ser lateral, la qual cosa indica que no hi havia intenció. Així mateix, el psicòleg de la defensa va assenyalar que l’acusat no mostra signes de violència, una cosa que només va indicar un dels dos estudis als quals va ser sotmès.

En les seues conclusions, la Fiscalia va ratificar la seua postura que l’acusat tenia intenció d’acabar amb la vida de la seua exparella i la seua pròpia i que es va veure frustrat per les circumstàncies de l’accident. Per la seua part, l’acusació particular va assenyalar que el processat exercia violència psicològica contra la víctima, davant de les amenaces de mort prèvies que figuren en els diferents missatges entre tots dos, i va donar plena credibilitat al testimoni de la jove. La defensa considera que, en cas de ser declarat culpable, només pot imposar-se al seu representat una pena de presó de sis mesos a dos anys. Els fets van ocórrer el 26 de juny del 2016 a l’N-260 a l’altura de Ribera d’Urgellet. L’acusat era llavors veí de la Seu, com la seua exparella, encara que és originari de Sevilla.

tracking