SEGRE

INVESTIGACIÓ HISTÒRIA

Un despreniment treu a la llum un cementiri a Castelló de Farfanya

Uns veïns que passejaven per la zona van descobrir diverses restes humanes, com ara cranis i ossos || El Museu de la Noguera s’encarregarà d’investigar la troballa

Tècnics i mossos d’esquadra van treballar ahir al lloc del despreniment.

Tècnics i mossos d’esquadra van treballar ahir al lloc del despreniment.ARIADNA SÁNCHEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un despreniment provocat per les fortes pluges de divendres va deixar al descobert un antic cementiri a Castelló de Farfanya. L’ensorrament de terra i roques va treure a la llum diverses restes humanes, entre les quals ossos i cranis, que van quedar visibles en una zona pròxima al dipòsit d’aigua i al castell, situada a escassos metres del poble.

La troballa la van fer dos joves del municipi, que ahir al matí van sortir a passejar per la zona. A l’adonar-se de l’ocorregut, van trucar als Mossos d’Esquadra. Segons van explicar els veïns d’aquesta localitat de la Noguera, aquest antic cementiri va tancar fa més d’un segle. La policia autonòmica va desplaçar diverses unitats fins al lloc, que van acordonar la zona. També es va donar avís del trobat als tècnics del Museu de la Noguera, que a partir d’ara seran els encarregats d’assumir la investigació i la gestió de les restes.

L’octubre de l’any passat, un grup de pescadors habituals del pantà de Rialb van trobar restes humanes en una zona entre el nucli de la Clua i Aguilar, al municipi de Bassella. Els joves, coneixedors de l’entorn de l’embassament al ser aficionats a la pesca, van trobar un crani, una mandíbula i diversos ossos amb aparença humana, davant de la qual cosa, sorpresos per la troballa, van donar avís als Mossos. La investigació va determinar que podia tractar-se de restes humanes de la Guerra Civil, ja que en aquesta zona hi havia trinxeres, i l’ajuntament va dipositar-les en una fossa comuna.

Tècnics i mossos d’esquadra van treballar ahir al lloc del despreniment.

Tècnics i mossos d’esquadra van treballar ahir al lloc del despreniment.ARIADNA SÁNCHEZ

tracking