SEGRE

URBANISME CENTRE URBÀ

Bell-lloc rep 24 propostes per reformar la plaça Major

Els veïns plantegen fer-la zona de vianants o recuperar l’antiga font

La plaça Major de Bell-lloc.

La plaça Major de Bell-lloc.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Bell-lloc d’Urgell han presentat un total de vint-i-quatre propostes en el procés participatiu que ha iniciat el consistori per reformar la plaça Major del municipi. I és que el consistori té previst iniciar aquest mateix any la reforma d’aquesta cèntrica plaça, en la qual es troba la casa de la vila. Segons va explicar l’alcalde, Carles Palau, l’ajuntament ha optat per aquesta mesura per donar veu als veïns i que puguin participar de forma activa en la presa de decisions locals.

Convertir tota la plaça en zona per als vianants, canviar la ubicació dels contenidors soterrats o recuperar l’antiga font al centre de la plaça són algunes de les propostes rebudes pel consistori que els veïns van poder presentar, sigui a les mateixes oficines de l’ajuntament o via internet, fins al passat 22 de setembre. Ara, els tècnics seran els encarregats de valorar-ne la viabilitat i portar a terme diversos esborranys amb una primera valoració del cost de l’obra. Posteriorment, es farà una presentació pública de les diferents propostes finals elaborades amb les aportacions veïnals i es publicaran els resultats al web municipal. Els veïns podran escollir l’opció favorita a través d’una votació popular. El consistori portarà a terme el projecte guanyador. Pel que fa a les possibles obres que podrien dur-se a terme a la plaça Major, el primer edil va destacar que, en cas de convertir-se en zona per als vianants, el consistori buscaria un emplaçament pròxim on poder aparcar els cotxes que actualment poden col·locar-se al voltant de l’esmentada plaça.

Bell-lloc ha optat per organitzar aquesta consulta veïnal per reformar el centre tal com ja han fet altres municipis, com Mollerussa, que iniciarà a la tardor les primeres reformes amb obres en carrers com Santa Cristina, Ciutat de Lleida i Estrella.

tracking