SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Inicien la variant de Balaguer, que evitarà el pas de prop de 2.000 vehicles pel centre

Tindrà dos quilòmetres i permetrà reduir en nou minuts el trajecte de Lleida al Jussà || El departament de Territori anuncia que demà s’inicien les obres, costaran 3,6 milions i estaran enllestides a l’abril

La ronda sortirà de la rotonda sud entre la C-12 i la cruïlla amb la C-26, la carretera d’Alfarràs.

La ronda sortirà de la rotonda sud entre la C-12 i la cruïlla amb la C-26, la carretera d’Alfarràs.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Territori i Sostenibilitat iniciarà demà les obres de la ronda de la C-12 a Balaguer, coneguda com a variant del Secà, després que el Govern l’adjudiqués el 2010 a la firma Acsa Sorigué i quedés aparcada per la crisi des d’aleshores. La variant evitarà el pas d’uns 2.000 vehicles diaris pel centre de la capital de la Noguera i donarà continuïtat a l’actual ronda sud. Tindrà una longitud de dos quilòmetres i costarà 3,6 milions d’euros. El secretari general d’Infraestructures, Ricard Font, va apuntar ahir que la via estarà finalitzada el proper mes d’abril (d’aquí a set mesos). En aquest sentit, va apuntar que aquesta infraestructura tindrà molta repercussió, “perquè es reduirà en nou minuts el trajecte de Lleida al Pallars i s’aconseguirà descongestionar el centre de Balaguer traient cada dia prop de 2.000 vehicles”, va dir.

La nova carretera, que discorrerà per la zona oest de la població de Balaguer, sortirà de la cruïlla actual entre la variant sud de Balaguer i la carretera C-26 cap a Alfarràs, i acabarà a la carretera C-12, a prop del cementiri municipal amb una rotonda que facilitarà l’accés al cementiri municipal (la rotonda tindrà quaranta metres de diàmetre).

La via comptarà amb deu metres d’amplada i el projecte preveu dos passos inferiors per garantir les connexions a tots dos costats de la nova via, que permetran donar continuïtat als camins Vinya dels Frares, Creu Trencada i el barranc dels Rucs. Els treballs inclouen, així mateix, la millora de part d’aquests camins i la creació d’un nou vial de 250 metres paral·lel a la variant per donar accés a l’escorxador municipal i un altre de 350 metres, des de la rotonda final per connectar amb el cementiri local a la C-12, que substituirà l’actual accés directe.

Tots els camins projectats tindran cinc metres d’amplada, excepte el de l’escorxador, que serà de sis metres perquè l’utilitzaran principalment pels camions. L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ja va reclamar el gener d’aquest any al Govern que comencés la variant de la C-12, que estava pendent des de fa set anys. Un període de temps durant el qual el consistori l’ha anat reclamant tenint en compte la seua repercussió sobre el trànsit.

El projecte de millora de Comiols, aquesta tardor El secretari d’Infraestructures, Ricard Font, va apuntar que el projecte de millora i adequació de la carretera de Comiols estarà a punt aquesta tardor, “tot i que, una vegada tinguem sobre la taula l’estudi tècnic, s’haurà de debatre amb el territori les prioritats i els itineraris principals cap al Pirineu en els quals serà més important invertir”, va dir. Així mateix, va assegurar que cal tenir una visió global i decidir.

tracking