SEGRE

LLEURE CERTAMEN

La Fira del Torró d'Agramunt crea tallers juvenils gastronòmics

Hi participaran professionals del sector reconeguts i mediàtics, com ara Marc Ribas, David Gil i Joel Castanyé || Segueix la ruta gastronòmica amb tretze restaurants

La presentació de la Fira del Torró va tenir lloc ahir a l’ajuntament de la localitat.

La presentació de la Fira del Torró va tenir lloc ahir a l’ajuntament de la localitat.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agramunt celebrarà els dies 7 i 8 d’octubre l’edició número 29 de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, que potenciarà els tallers infantils amb la creació d’un espai propi en una carpa al costat de la plaça Fondandana, en la qual es portaran a terme tallers de cuina. L’alcalde, Bernat Solé, va explicar que “seran tallers guiats i més elaborats, en els quals els participants aprendran diverses receptes”. El primer edil també va destacar la incorporació de tallers per als joves d’entre 12 i 18 anys, al tractar-se “d’una franja d’edat que aviat haurà d’incorporar-se al món laboral. Si els fomentem el coneixement dels productes de proximitat, possiblement tindran més temptacions d’apostar per un ofici relacionat amb els productes de la terra”. De la Fira del Torró destaquen també les ponències a l’Aula del Gust, amb un total d’onze activitats a càrrec de reconeguts professionals del sector. Està prevista la presència del televisiu xef Marc Ribas; Joel Castanyé, de La Boscana de Bellvís i guardonat amb una estrella Michelin, que presentarà un cremós de xocolate en 3D; el pastisser Joan Baixas, i la jove promesa de la rebosteria David Gil, entre d’altres. L’alcalde va posar en relleu el fet que “la Fira del Torró segueix preservant les fórmules ancestrals d’elaboració del torró i el xocolate a la pedra, productes que donen nom a Agramunt a nivell internacional, però incorporant-hi novetats amb les noves tendències gastronòmiques”. Un dels principals objectius de la fira és desestacionalitzar el consum del torró i el xocolate, associats al Nadal. Per aconseguir-ho, per tercer any consecutiu, organitza una ruta gastronòmica durant el mes d’octubre en la qual participen tretze restaurants de la demarcació de Lleida.

Els pavellons firals acolliran prop de vuitanta expositors, als quals s’han de sumar les 140 parades de productes artesanals i antics ofici, que s’ubicaran als carrers del centre.

Repetirà l’espai de Les Foodgonetes, amb vuit food trucks i música en directe per tal d’amenitzar la visita del públic. La Fira del Torró ocupa un total de 14.000 metres quadrats i l’any passat va rebre prop de 80.000 visitants.

tracking