SEGRE

ESCOMBRARIES GESTIÓ

Quatre empreses o UTE opten a gestionar els residus del Segrià

Recollida amb contenidors i porta a porta, que s’implantarà abans d’un any

Contenidors a Almacelles, que s’afegeix parcialment a les illes.

Contenidors a Almacelles, que s’afegeix parcialment a les illes.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quatre empreses han presentat ofertes per al concurs sobre la recollida d’escombraries al Segrià, que es farà mitjançant el sistema del porta a porta en vint-i-dos municipis i amb illes de contenidors en quinze més. Es tracta de les unions temporals d’empreses (UTE) de Romero Polo amb Valoriza, GBI Serveis amb Àrids Romà i FCC amb Arnó, que s’han presentat als dos concursos, mentre que Sorigué només ho ha fet per al del porta a porta. Fonts del consell comarcal van apuntar ahir que ara s’obre un termini màxim de dos mesos per valorar les propostes tècniques de les empreses i després hauran d’analitzar-se les ofertes econòmiques. La intenció és que els nous sistemes entrin en servei abans del pròxim estiu i l’adjudicatària comptarà amb sis mesos des que se li comuniqui que ha guanyat el concurs per adquirir el material i portar a terme obres i actuacions necessàries per prestar el servei. El ple comarcal va aprovar a l’agost que fins que les noves adjudicatàries prenguin el relleu, la recollida segueixi en mans de FCC, el contracte del qual havia d’expirar aquest mes d’octubre, encara que es presta el servei mitjançant una pròrroga.

Les noves concessions tindran una durada de quatre anys prorrogables a dos més. El concurs del porta a porta compta amb un pressupost de licitació màxim de 17,3 milions d’euros durant sis anys i, al seu torn, el de les illes de contenidors ascendeix a 9,8 milions.

L’adjudicació de l’abocador, paralitzada per les al·legacions

La contractació per ampliar l’abocador del Segrià i la seua explotació durant més de deu anys amb un cost de més de 40 milions, que el Consorci de Residus del Segrià va adjudicar a la UTE formada per Valoriza i Romero Polo, està paralitzada fins que el Tribunal català de contractes del sector públic resolgui els recursos presentats per la UTE de GBI Serveis amb Àrids Romà, per Ferrovial amb Constructora de Calaf, que es va descartar del procés de licitació al considerar que va incórrer en una baixa temerària, i la UTE de FCC amb Arnó.

tracking