SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Una partida de cocaïna i heroïna, impune per un escorcoll il·legal

La Fiscalia no el veu vàlid a l’autoritzar-lo la dona de l’acusat

Vista general de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.

Vista general de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Lleida jutjarà demà un home de 38 anys nascut al Senegal acusat de traficar amb heroïna i cocaïna. La Fiscalia sol·licitarà que se li imposi una condemna de cinc anys de presó que sigui substituïda, segons preveu el Codi Penal en aquests casos, per l’expulsió del país durant vuit anys. Tanmateix, només el jutjaran pels 14 grams d’heroïna i 11 grams de cocaïna, valorada en 1.571 euros, que la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra li van trobar a sobre quan va ser aturat i no pels 42 grams de cocaïna i 184 grams d’heroïna (droga valorada en 14.254 euros) que van trobar en l’escorcoll de casa seua. El motiu és que l’escorcoll “no pot considerar-se vàlid”, segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, “ja que el consentiment que va prestar la seua esposa es troba viciat per la contraposició d’interessos derivada de la prèvia denúncia interposada per la presumpta comissió d’un delicte de violència de gènere”.

El fiscal únicament considera vàlid l’escorcoll efectuat sobre el mateix acusat. La detenció es va produir el dia 2 de setembre de l’any passat als voltants d’una guarderia de Lleida. Els agents li van trobar a les butxaques la droga així com 472 euros. Alhora, segons l’escrit d’acusació de la Fiscalia, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana van efectuar un escorcoll al seu habitatge que va ser autoritzat per la seua esposa, que l’havia denunciat per violència de gènere. Els policies hi van trobar 42 grams de cocaïna, 184 grams d’heroïna, una bàscula de precisió i 2.590 euros, entre d’altres.

A banda de la pena de presó o expulsió, Fiscalia li demana el pagament d’una multa de 4.715 euros (el triple del valor de la droga que portava) i no de 47.477 euros perquè no es compta la substància que van trobar a l’habitatge.

tracking