SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Acusat d'abusar de dos amigues de tretze anys de la seua filla a Solsona

La Fiscalia demana nou anys i mig en el judici i el sospitós nega els càrrecs

L’acusat, ahir, a l’Audiència Provincial de Lleida.

L’acusat, ahir, a l’Audiència Provincial de Lleida.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia va sol·licitar ahir una condemna de nou anys i mig de presó per a un veí de Solsona, P.D.L.H., de 55 anys, al considerar que va abusar i assetjar sexualment dos amigues de la seua filla el 2015, quan les nenes tenien 13 anys. El judici es va celebrar ahir a l’Audiència Provincial de Lleida i l’acusat va negar les acusacions. En canvi, la fiscal va assegurar que “hi ha suficients proves de càrrec” que demostren que en diverses ocasions va fer tocaments a una de les nenes, que té una discapacitat intel·lectual, i que va assetjar per internet (grooming) l’altra jove. Pel primer cas, el Ministeri Públic va sol·licitar una condemna de set anys i mig de presó i, pel segon, de dos anys. Una possible condemna que aniria acompanyada d’ordres d’allunyament i d’indemnitzacions a les menors pels danys morals.

L’acusat va negar haver-se quedat tot sol amb la nena de la qual presumptament va abusar i només va reconèixer haver-li enviat un whatsapp. En canvi, la menor va assegurar que l’home se li va abalançar en diverses ocasions, li havia fet tocaments i li enviava missatges molt sovint. Respecte a l’acusació de ciberassetjament a menors, l’acusat va dir que “no domino els ordinadors, el perfil de Facebook me’l van crear la dona i la meua filla i no sé utilitzar una webcam”. Una versió totalment oposada a la de la nena, que va afirmar que “estava fent una connexió amb una amiga i se’n va anar. Al cap d’una estona, s’hi va posar ell, em va preguntar si estava sola i, al dir-li que sí, va començar a dir-me obscenitats”.

Els pares de les dos noies van denunciar el cas. “Vaig notar que la meua filla va adoptar una actitud estranya i, poc després, vam descobrir què havia passat”, va explicar la mare de la nena que presumptament va patir els tocaments. Els tècnics de l’Equip d’Assessorament Tècnic i Atenció a la Víctima (EATAV) que van atendre les menors van explicar que en els dos casos “el relat és creïble i conté elements del que han viscut”.

En la mateixa línia es va expressar la psicòloga de la nena que pateix una discapacitat, que va assegurar que “és incapaç de dir mentides i inventar-se coses pel trastorn que té. Encara no està recuperada del que va succeir”. En canvi, la filla de l’acusat va dir que el pare no s’havia quedat mai sol amb la menor i que, “quan elles m’ho van explicar, no vaig veure el pare capaç de fer-ho”. La defensa va demanar l’absolució.

tracking