SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Foment acaba els desaigües de l'autovia A-14 a Torrefarrera

Per evitar inundacions en finques, camins i urbanitzacions

Treballs de reparació del camí del Secà de Torrefarrera, afectat per les obres de l’autovia.

Treballs de reparació del camí del Secà de Torrefarrera, afectat per les obres de l’autovia.A.T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Foment finalitza els treballs auxiliars i de correcció d’infraestructures a Torrefarrera després de la posada en marxa de l’A-14, inaugurada el mes de juliol passat. Així ho va assegurar ahir l’alcalde, Jordi Latorre, que va explicar que aquestes obres preveuen la desviació de col·lectors per evitar inundacions en finques de fruiters, la urbanització Salats i camins d’aquest municipi i també d’altres en cotes inferiors a l’aeroport d’Alguaire. S’ha de recordar que alcaldes i agricultors de la zona van denunciar que els desaigües previstos inicialment a l’A-14 no eren suficients.

Foment es va comprometre a desviar els cabals a través d’un barranc que ja s’ha condicionat i també d’una conducció que portarà l’aigua que no podrà absorbir aquest barranc a un pantà de reg d’un particular, que ha adquirit el compromís de deixar prou espai per emmagatzemar aigua de pluja en cas de precipitacions d’importància. Latorre va assenyalar que, si no s’haguessin realitzat aquestes reformes, no s’hauria pogut canalitzar l’aigua que baixa des de la zona alta de l’A-14.

El ministeri també ultima els enllaços entre l’A-14 i l’A-2 i repara camins que haurien quedat afectats per inundacions, com per exemple el camí del Secà, també degradat pel pas de camions a causa de les obres de l’autovia. Torrefarrera ha aprovat així mateix la rotonda a l’encreuament de camins que van a parar a l’LP-9221 amb l’objectiu d’evitar accidents de trànsit.

tracking