SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

Granyena restaura l’ermita de Sant Miquel per obrir-la al poble

Com a sala d’actes i esdeveniments a partir de mitjans del 2018

L’interior restaurat de l’ermita de Sant Miquel.

L’interior restaurat de l’ermita de Sant Miquel.A.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Granyena ha sol·licitat a la Diputació un nou ajut, de 45.000 euros, per abordar les obres de reforma del terra i instal·lar il·luminació dins de l’ermita romànica de Sant Miquel. L’objectiu, segons l’alcalde, Francesc Esquerda, és finalitzar-la per obrir-la al públic a mitjans de l’any que ve com a sala polivalent, de cerimònies o per acollir actes culturals. El temple, un edifici emblemàtic de la localitat, el van cedir fa uns vint-i-cinc anys els propietaris al consistori per a la restauració.

L’antiga ermita ha arribat a utilitzar-se com a habitatge, ferreria, fusteria i magatzem. A finals de l’any passat, la Diputació ja va sufragar una altra fase d’obres per actuar a l’interior, a banda de consolidar la teulada i les parets i la zona exterior.

L’ermita ofereix vistes panoràmiques a la vall Major. Precisament, el consistori també ha aprovat de forma definitiva la memòria valorada per a la pavimentació del camí de la Vall Major, que suposarà una inversió de 50.000 euros, ja que no s’han presentat al·legacions al projecte.

tracking