SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

Cervera amplia la zona per als vianants del Jaume Balmes

El projecte preveu una inversió de 140.000 euros

Imatge del passeig Jaume Balmes de Cervera.

Imatge del passeig Jaume Balmes de Cervera.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria de Cervera projecta la remodelació del passeig Jaume Balmes de Cervera, on es concentren equipaments com l’edifici de la Universitat, amb la biblioteca i l’arxiu històric, el Gran Teatre de la Passió i la seu del consell de la Segarra. Segons l’alcalde, Ramon Royes, el passeig es va dissenyar fa més de mig segle, quan la ciutat tenia unes necessitats i una projecció molt diferents de les actuals.

El projecte pretén donar més amplitud a la zona de vianants, per la qual cosa s’eliminaran els estacionaments que toquen amb la part central del passeig que és de pas exclusiu de vianants, i també l’espai d’arbustos que hi ha entre el passeig i la calçada.

Eliminaran els pàrquings de la zona central i l’espai d’arbustos que hi ha entre el passeig i la calçada

Segons Royes, aquesta eliminació d’espais permetrà també millorar les vistes per als vianants. També se substituiran les actuals rajoles per un terra llis de formigó. A la zona on hi ha el monument que es va dedicar el 20 d’octubre del 1963 al filòsof Jaume Balmes, es projecta instal·lar-hi una rotonda que agilitzi el pas rodat a la confluència amb l’avinguda Pare Claret.

Segons l’alcalde de la capital de la Segarra, s’ultima l’elaboració del projecte, que podria assolir una inversió d’uns 140.000 euros l’aportació dels quals es negocia amb la Diputació de Lleida.

Després de la remodelació de la zona històrica de la ciutat, la Paeria projecta ara la millora de la zona que la circumval·la: d’una banda, l’avinguda de Catalunya i, de l’altra, el passeig Jaume Balmes.

tracking