SEGRE

COMARCAS

Montoliu demana 163.228 € per renovar l’enllumenat públic amb bombetes led

Montoliu projecta renovar l’enllumenat públic.

Montoliu projecta renovar l’enllumenat públic.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Montoliu de Segarra ha presentat als fons FEDER el projecte de la renovació integral de l’enllumenat del municipi, actuació que tindria un cost de 163.228,80 euros. L’actuació consistirà a renovar l’actual sistema elèctric de bombetes de sodi, per bombetes led, més eficients i menys contaminants.

Segons va assenyalar l’alcalde, Vicenç Roig, “volem millorar la il·luminació amb una llum més neutra però càlida alhora”.

En aquest sentit, l’alcalde va destacar que es tracta d’una inversió important però que “quan l’hàgim amortitzat, generarem un estalvi anual del 72 per cent respecte a l’actual factura elèctrica, fet que suposa uns 11.000 euros anuals”.

Roig va explicar que l’amortització es farà en tres anys ja que un 75 per cent de l’ajuda és a fons perdut.

S’ha de recordar que després de l’episodi de nevades del passat mes de març que va deixar desenes de nens sense llum durant trenta hores al nucli de la Guàrdia Lada, Endesa ha invertit més de 30.000 euros en la xarxa del municipi de Montoliu per millorar la qualitat del servei.

Aquesta línia, com succeeix en moltes altres de la demarcació, registrava molts microtalls. Endesa ja està fent inversions per pal·liar aquesta situació a la comarca.

tracking