SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Primers treballs per a la nova variant de Balaguer de la C-12, a punt a l’abril

Moviments de terra en el traçat de la via

El traçat de la futura variant, just al costat de l’escorxador municipal de Balaguer.

El traçat de la futura variant, just al costat de l’escorxador municipal de Balaguer.E. FARNELL

Creat:

Actualitzat:

Les màquines van iniciar ahir els primers treballs de la nova variant de Balaguer, a la zona de l’escorxador municipal, que ha d’estar a punt la primavera vinent. La nova carretera, que discorrerà per l’oest del nucli urbà de Balaguer, tindrà dos quilòmetres i s’iniciarà al final de l’actual ronda sud de Balaguer i finalitzarà a la C-12, a prop del cementiri municipal.

Els operaris van començar ahir el moviment de terres del que serà el traçat de la nova ronda, que evitarà el pas de dos mil vehicles diaris pel centre de la capital de la Noguera que des de Lleida es dirigeixen cap a Àger o els Pallars. A més, també permetrà reduir el trajecte en nou minuts.

El projecte preveu la millora de camins pròxims al traçat i un accés a l’escorxador

El projecte preveu travessar diversos camins i amb l’objectiu de garantir les connexions es faran dos passos inferiors. L’un se situarà a uns 450 metres de l’inici de la via i l’altre, a uns 500 del final. En tots dos casos, tindran 15,6 metres de longitud i estaran formats per un calaix de 8 metres d’amplada i 5 metres d’alçada. A més a més, les obres també inclouen la millora dels camins pròxims a la variant i la creació de nous, i una rotonda d’accés a la C-12 amb un ramal cap al cementiri.

Els camins projectats tindran una amplada de 5 metres, tret del camí d’accés a l’escorxador municipal, que serà de sis metres.

L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va destacar els beneficis que aportarà la ronda per a la ciutat, “principalment, perquè es desviarà molt trànsit que no hi aporta res i, tanmateix, crea un embut circulatori important”, va dir. Els treballs compten amb una inversió de 3,6 milions d’euros i tenen un termini d’execució de set mesos.

tracking