SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

Artesa compra la muntanya d’Antona i potenciarà visites als jaciments

Inversió de 12.000 euros per poder explotar-la i programar noves excavacions

Imatge d’arxiu d’una visita als jaciments d’Antona.

Imatge d’arxiu d’una visita als jaciments d’Antona.A.A.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament d’Artesa de Segre ha comprat la muntanya d’Antona per poder explotar-la turísticament, organitzar visites guiades pels jaciments ibèrics i medievals que hi ha a l’entorn i també per promoure noves excavacions en aquest espai. Així ho va explicar ahir l’alcalde, Domènec Sabanés, que va apuntar que han invertit 12.000 euros en aquesta adquisició.

Fins ara, la muntanya era d’un particular i havien tingut alguns problemes per poder portar a terme excavacions a Antona, que estan promogudes pel consistori i finançades amb les subvencions del departament de Cultura de la Generalitat. Sabanés va apuntar, en aquest sentit, que a partir de la pròxima primavera començaran a plantejar-se realitzar-hi intervencions per millorar els accessos als jaciments i consolidar els espais.

Així mateix, va apuntar que aquest any no s’han portat a terme accions arqueològiques a la zona, malgrat que en altres ocasions han tingut una durada d’entre dos i quatre setmanes. A més a més, el primer edil va assegurar que al llarg de les diferents campanyes que s’han anat organitzant s’han recuperat restes d’un poblat i una muralla ibèrica, a la part baixa del jaciment, i un castell d’època medieval i l’accés original, a la part alta.

Amb l’adquisició de la muntanya d’Antona, el consistori confia a poder reprendre les excavacions i aconseguir potenciar el turisme en aquests jaciments, ja que l’objectiu és donar a conèixer aquest patrimoni iber i medieval. En aquest sentit, s’han anat programant visites guiades i jornades de portes obertes als jaciments per donar a conèixer els resultats de les excavacions, amb la participació dels tècnics i especialistes, i han tingut una bona acollida entre el públic.

tracking