SEGRE

EMERGÈNCIES MUNTANYA

Bombers rescaten tres excursionistes perduts en un pic de la Vall de Boí

Durant tota la nit, i es troben en bon estat

Efectius dels GRAE durant el rescat d’ahir a la Vall de Boí.

Efectius dels GRAE durant el rescat d’ahir a la Vall de Boí.BOMBEROS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat van rescatar ahir tres excursionistes desorientats a la Vall de Boí. El rescat es va prolongar durant tota la nit i fins al matí d’ahir. Segons van informar els Bombers, van ser els mateixos excursionistes els que van trucar al 112 cap a les 20.45 hores de dijous per sol·licitar ajuda.

Pel que sembla, havien pujat al cim de Comalesbienes, a 2.800 metres d’altura, i quan estaven fent el descens es van desorientar i no podien seguir la marxa. Es van activar dos equips del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers, que van localitzar els excursionistes poc abans de les tres de la matinada.

El 2016, els Bombers van fer més de 300 serveis de muntanya, la xifra més alta en sis anys

Una vegada estabilitzats, els equips de rescat i els excursionistes, de nacionalitat polonesa, van iniciar el descens fins al refugi de Ventosa i Clavell. Els tres, dos homes de 37 anys i una dona de 36, es trobaven en bon estat, tot i que tenien fred per les baixes temperatures de la zona i, a més, un d’ells es queixava de dolor al genoll. Per facilitar-los l’arribada fins al vehicle, els GRAE van activar un helicòpter per traslladar-los. Els excursionistes van continuar la seua marxa al rebutjar ser atesos pels serveis mèdics.

Els Bombers recorden que cal prendre una sèrie de precaucions abans de sortir a la muntanya, com dotar-se d’un bon equipament i preparar la ruta amb temps. Els rescats han anat a l’alça en els últims anys a les comarques de Ponent a causa de l’augment de la pràctica dels esports d’aventura. El 2016, els Bombers van fer més de 300 serveis en muntanya, la xifra més alta en els últims sis anys. El 2017, quatre persones han mort en activitats de muntanya.

tracking