SEGRE

MICOLOGIA PREVISIONS

La pluja anima a la fi la campanya de bolets amb preus de 30 €/kg de ceps

Productors de l’Alt Urgell i el Solsonès asseguren que són necessàries més precipitacions || Perquè millorin les previsions, no hi ha d’haver gelades

Una veïna d’Organyà a la parada de bolets que instal·la cada temporada al peu de la carretera C-14.

Una veïna d’Organyà a la parada de bolets que instal·la cada temporada al peu de la carretera C-14.MARIA MASCÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les últimes pluges, encara que han estat poques, són suficients perquè en un termini de dos setmanes abundin els rovellons. És la previsió de boletaires consultats ahir de les comarques de l’Alt Urgell i el Solsonès, que van apuntar que els preus oscil·len entre els 30 euros el quilo de ceps fins als 10 del rossinyol. Jaume Torrebadella, de l’empresa especialitzada en bolets i tòfones Urdet SL, explicava ahir que “aquests dies comença a veure’s algun bolet, però encara són poc abundants”. Amb les pluges caigudes fins ara, està assegurada una bona producció per d’aquí a quinze dies, va assegurar ahir, però és necessari que torni a ploure perquè millorin encara més les previsions. “La campanya està començant fluixa, però estic segur que millorarà”, va opinar.

Des de Natura Bolets, a l’Alt Urgell, han començat a rebre bolets, sobretot rovelló d’avet, a finals d’aquesta setmana. A l’Alt Urgell, “encara no ha florit gaire cosa, només en punts concrets”, va explicar ahir.

Des del Centre Tecnològic Forestal, apunten que la temporada d’enguanys’ha retardat uns vint dies

Perquè hi hagi una bona temporada, serà necessari que no geli i que plogui una mica més, perquè, “per poc que sigui, ja millorarà molt la temporada”. “El bosc ja ha canviat respecte a dies enrere”, deien. El responsable de l’àrea de micologia del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Juan Martínez, va indicar que, si bé la temporada s’ha retardat uns vint dies, a les parcel·les que el centre té per avaluar l’aparició de bolets “n’han començat a florir alguns”. “La previsió és que estem davant d’un any normal, amb una producció d’uns seixanta quilos per hectàrea”, va recordar. És cert que a la Val d’Aran ha plogut més i shi estan trobant més bolets que aquí, va explicar, però aquí encara estan per sortir en un termini d’unes dos setmanes, va concloure. Val a recordar que els bolets són més abundants a les zones amb més altitud, com la Val d’Aran.

tracking