SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

A judici per provocar l’avortament a una dona per una pallissa a Agramunt

La Fiscalia demana una condemna de tretze anys per a un dels dos acusats pels delictes de lesions i avortament || Seran jutjats dimecres a l’Audiència Provincial

El judici està fixat per dimecres vinent a l’Audiència Provincial de Lleida.

El judici està fixat per dimecres vinent a l’Audiència Provincial de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida té previst jutjar dimecres vinent dos persones acusades de clavar una brutal pallissa a unes altres dos en un local de lleure d’Agramunt l’any 2014. Una de les víctimes és una dona que estava embarassada i que va perdre el nadó a conseqüència de l’agressió. Fiscalia demana que a un dels dos acusats se li imposi una condemna a tretze anys de presó pels delictes de lesions i avortament, mentre que l’altre processat s’enfronta a una petició de sis anys de presó pel delicte de lesions, segons va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El Ministeri Públic considera que els acusats van iniciar i van ser els autors d’una agressió contra les víctimes a l’interior d’un local de lleure d’aquesta localitat de l’Urgell. Així mateix, l’acusació a una persona d’un delicte d’avortament és molt poc habitual i, habitualment, acostuma a cenyir-se a l’àmbit sanitari. Concretament, l’article 144 del Codi Penal considera que n’és l’autor “el qui produeixi l’avortament d’una dona, sense el seu consentiment, que serà castigat amb la pena de presó de quatre a vuit anys”.

Els fets van tenir lloc l’any 2014 en un local de lleure d’aquesta localitat de l’Urgell

El judici està previst per a les 09.30 hores de dimecres, segons va informar el TSJC, que no va precisar més detalls de la qualificació fiscal.

D’altra banda, l’Audiència Provincial té previst jutjar dijous vinent, a partir de les 09.30 hores, dos advocats acusats d’un delicte continuat d’estafa, segons va informar també ahir el Superior de Catalunya.

Els fets van succeir a la Vall de Boí. Segons el fiscal, els imputats, aprofitant-se de la confiança que tenien amb les víctimes i la seua fama com a advocats, van oferir serveis jurídics als perjudicats i van aconseguir de forma il·lícita un benefici patrimonial. El Ministeri Públic sol·licita sengles penes de cinc anys de presó.

tracking