SEGRE

TURISME EQUIPAMENTS

Alt Àneu tramita obrir un hotel rural de luxe de deu habitacions a Bonabé

Promogut per una empresa particular, s’afegeix al previst a Sorpe de quatre estrelles

La borda de l’Andreuet, a la cota 1.500 de la Bonaigua.

La borda de l’Andreuet, a la cota 1.500 de la Bonaigua.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alt Àneu ha tret a informació pública el projecte presentat per l’empresa Life Explorer SL per a la rehabilitació de la borda de Socampo i l’accés a la cabana de pastors del Prat de Berrós, al nucli de Bonabé, per convertir la zona en un hotel rural de luxe amb una desena d’habitacions. Segons va explicar l’alcaldessa, Laura Arraut, hi haurà un termini d’un mes per presentar-hi al·legacions. Es tracta d’una edificació enderrocada que els promotors volen reconvertir en un complex hoteler al qual s’accedeixi per la pista d’Alòs d’Isil a Montgarri. Segons Arraut, no hi ha traves importants per donar permís a la iniciativa, ja que tenen un informe favorable del Parc de l’Alt Pirineu i Aran, perquè s’ubicaria en una espècie d’illa que no afectarà l’àrea natural.

El consistori valora totes aquestes iniciatives per recuperar edificis en ruïnes i convertir-los en hotels dins de zones de gran valor natural. Precisament, a finals de l’any passat, inversors de Barcelona van presentar un altre projecte per convertir una altra antiga borda d’Alt Àneu en un hotel de quatre estrelles (vegeu SEGRE de l’1 de novembre del 2016). Els impulsors de la iniciativa ja l’estan tramitant per a la reforma de la borda de l’Andreuet, al nucli de Sorpe, que tindrà entre quinze i vint habitacions a la cota 1.500 del port de la Bonaigua, a prop de la Peülla. Aquesta mateixa setmana, la comissió d’Urbanisme del Pirineu va ratificar l’ampliació de l’estació d’esquí de Baqueira cap a aquesta zona de la Peülla, on estan previstos quatre nous remuntadors amb les respectives pistes i un telecadira.

L’esmentada ampliació permetrà la connexió directa amb la C-28 i el territori no haurà d’estar pendent de si el port està obert o tancat per poder oferir reserves en els establiments hotelers.

tracking