SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Fiscalia demana 4 anys i mig de presó per amenaçar la mesa electoral del 9-N

Va entrar al consistori amb un puny americà

Vistes de l’església i la plaça de Sant Climent de Vilaller.

Vistes de l’església i la plaça de Sant Climent de Vilaller.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia sol·licita una condemna de quatre anys i mig de presó per a un veí de Lleida i de 35 anys que van irrompre a l’ajuntament de Vilaller en la consulta del 9-N, el novembre del 2014, i va amenaçar als presents amb un puny americà. En concret, el Ministeri Públic l’acusa d’un delicte d’amenaces, pel qual demana dos anys de presó, i un altre per tinença d’arma prohibida, pel qual sol·licita dos anys i mig de reclusió.

Segons assenyala l’escrit d’acusació, els fets van ocórrer cap a les quatre de la tarda del 9 de novembre del 2012 a l’ajuntament de Vilaller, on es portava a terme el procés participatiu sobre el futur polític de Catalunya.

Està previst que el cas, que va ocórrer en la consulta del 9-N, sigui jutjat avui en el Penal 3 de Lleida

Va ser llavors quan l’acusat va irrompre al consistori i “amb ànim d’acovardir l’ànim dels allà presents” va manifestar a viva veu “això és il·legal, això no es pot fer”, va donar un cop de puny a una urna, tirant-la a terra, i va esgrimir un puny americà amb gestos de donar un cop de puny.

En aquell moment, l’acusat es va dirigir als presents i els va dir que “això no quedarà així, tornaré amb deu més i destrossarem tot això”. Van ser els Mossos d’Esquadra els que van entrar a l’ajuntament al sentir els aldarulls i se’l van emportar detingut.

La Fiscalia considera que aquests fets són constitutius d’un delicte d’amenaces, previst i penat a l’article 169 segon del Codi Penal, pel qual sol·licita que s’imposi a l’acusat dos anys de presó i inhabilitació especial de sufragi passiu durant el temps de condemna. Així mateix, per portar una arma prohibida, demana dos anys i sis mesos de presó.

Està previst que el judici se celebri aquest matí al Jutjat Penal 3 de Lleida.

tracking