SEGRE

MUNICIPIS RECLAMACIONS

Fraga exigeix una moratòria per poder afrontar mesures en zones inundables

Ratifica un estudi per elevar la zona del Sotet on s’ubiquen les penyes pel Pilar

El ple celebrat a Fraga a finals del mes passat.

El ple celebrat a Fraga a finals del mes passat.A.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Són quaranta fires que s’ubicaran entre les dos rotondes d’aquesta zona de l’avinguda a les festes del Pilar, del 10 al 15 d’aquest mes.

La circulació serà alternativa i en un sol sentit pels carrers Osca, Alcabón i Ontinyena, on estarà prohibit estacionar. També es podran muntar fires al pàrquing públic de l’edifici de Ciutat Jardí.

?

fraga

El ple de l’ajuntament de Fraga va aprovar al setembre una moció del Partit Socialista en la qual exigeix una moratòria del decret estatal que modifica el Reglament de Domini Públic Hidràulic per afrontar mesures a les zones inundables de la capital. La moció va tirar endavant amb els vots a favor del PSOE i l’abstenció de la resta dels grups municipals.

En concret, se sol·liciten dos anys perquè el consistori pugui adaptar la normativa de planejament urbanístic ja que el decret condiciona noves edificacions i limita els usos del sòl a les zones inundables, que afecten bona part del centre urbà.

En la mateixa moció, també s’inclou demanar a la CHE que executi les obres pendents en el curs del Cinca per millorar la seguretat de persones i béns en cas d’avingudes.

Es tracta de l’execució d’un projecte de millora del mur de contenció del marge dret que es va redactar ja fa anys i permetria ampliar la capacitat del curs del riu. En la moció aprovada el mes passat es demana també compensacions per les despeses provocades per aquesta nova normativa que amplia sensiblement les zones inundables de Fraga.

D’altra banda, el consistori encarregarà informes per augmentar l’altura de l’esplanada del Sotet amb un farcit de terres de manera que quedi per sobre del nivell de la zona inundable.

El regidor de Compromís per Fraga, Ángel Cabrera, va presentar la iniciativa en una moció que va ser aprovada amb la unanimitat de tots els grups municipals. La idea seria apujar el nivell de l’esplanada per sobre del de la zona inundable perquè aquesta pugui continuar acollint certàmens firals com Mercoequip i també el recinte de penyes, així com altres activitats (vegeu el desglossament).

Les fires del Pilar, a l’avinguda d’Aragó pel decret de riuadesLes atraccions firals ocuparan aquest any la zona alta de l’avinguda d’Aragó. Anteriorment, s’instal·laven a l’esplanada on estava previst ubicar la residència per a la tercera edat, opció que es va descartar ja que era dins de la zona inundable que recull el decret ratificat pel Govern central a finals de l’any passat que ha impedit que aquest any hi hagi penyes al Sotet.

tracking