SEGRE

DROGUES TRIBUNALS

Condemnat a tres anys i mig de presó per traficar amb amfetamines

Un jove de Balaguer detingut a Osca

Imatge d’arxiu de l’Audiència d’Osca.

Imatge d’arxiu de l’Audiència d’Osca.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència d’Osca ha condemnat un lleidatà a tres anys i mig de presó per traficar amb amfetamines i cànnabis. Els fets van ocórrer el maig del 2016 quan l’acusat, un jove de Balaguer de 24 anys, va ser interceptat al seu vehicle a Osca amb diverses substàncies que tenia com a objectiu de vendre a tercers. Concretament, els agents van trobar, amagada a la peça que divideix la part del pilot i el copilot, una bossa amb 101 grams d’amfetamina, amb una riquesa mitjana del 16,67%, així com 0,77 grams de cànnabis i 9,58 grams de resina de cànnabis. La substància total intervinguda hauria assolit al mercat il·legal un valor proper als 3.000 euros.

La Fiscalia sol·licitava que l’Audiència Provincial imposés al jove una condemna de cinc anys de presó per un delicte de tràfic de drogues que causen greu mal a la salut, a més del pagament d’una multa de 7.200 euros, per doblar la quantitat del valor de la droga confiscada.

La Fiscalia va rebaixar la petició al quedar provat que l’acusat era addicte a substàncies com la cocaïna

Tanmateix, el Ministeri Públic va acceptar aplicar l’atenuant de drogoaddicció, al considerar acreditat que el jove patia en la data dels fets, segons el metge forense, una addicció a la cocaïna, amfetamines i cànnabis “que afectava les seues facultats volitives i li compel·lia a procurar-se mitjans per satisfer” la seua addicció.

A més, es trobava en tractament de deshabituació. Després d’un acord amb la defensa i després que l’acusat acceptés els fets, la Fiscalia va rebaixar la seua petició a tres anys i mig de presó i una multa de 3.000 euros amb la responsabilitat penal subsidiària d’un dia de privació de llibertat per cada 60 euros en cas d’impagament. Una pena que finalment va ser dictada per l’Audiència Provincial.

tracking