SEGRE

ESNOTICIA

Estaràs recupera l'urna que es va endur la Guàrdia Civil en un emotiu acte

Fins a 150 tractors en una gran concentració

L’urna va arribar a Estaràs en un tractor aplaudit i fotografiat pels veïns.

L’urna va arribar a Estaràs en un tractor aplaudit i fotografiat pels veïns.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) de la Segarra, Juli Lago, va afirmar que la localitat d’Estaràs va viure ahir la concentració de tractors més gran i gent de tota la seua història. La raó no era cap altra que la de poder tornar a aquesta població de 163 veïns l’urna que els va ser sostreta diumenge passat pels agents de la Guàrdia Civil.

Va convocar alcaldes i veïns de les comarques de la Segarra, l’Urgell, el Pla d’Urgell, la Noguera, però també de l’Anoia i la Conca de Barberà. En total un miler de participants van omplir la petita població.

L’acte va consistir en una marxa lenta de tractors des de Cervera fins a Estaràs, que va reunir més de cent cinquanta vehicles.

El que encapçalava la fila portava una pala elevada que contenia una urna. A l’arribar a la població, la pala del tractor va descendir davant l’edifici consistorial i el mateix alcalde, Ramon Torné, va recollir molt emocionat l’urna, la va col·locar sobre una taula i va votar amb un clavell roig.

En el seu parlament va explicar que “vam aguantar mentre vam poder, però avui això és impressionant, mai vaig imaginar aquest suport de la gent”, i ja no va poder continuar.

Fins a la població d’Estaràs es va traslladar molta gent amb escombres i altres productes de neteja per “desinfectar” l’actuació abusiva de la Policia.

tracking