SEGRE

MUNICIPIS PROVEÏMENTS

La Mancomunitat d’Aigües demana a l’ACA subministrar-se de l’Albagés

A fi d’evitar nitrats i algues que provoquen mal sabor

El pantà d’Utxesa, on hi ha ara la captació.

El pantà d’Utxesa, on hi ha ara la captació.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues ha elaborat una memòria que entregarà a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que contempla el trasllat de la presa de l’aigua d’Utxesa, d’on se subministra ara, al pantà de l’Albagés, embassament dins del sistema de regs del Segarra-Garrigues finalitzat aquesta primavera i que començarà a omplir-se l’any vinent. L’objectiu és comptar amb un subministrament d’aigua de boca de més qualitat i evitar problemes de nitrats i algues. Precisament, a l’estiu va ser necessari injectar carbó actiu en el subministrament arran de les queixes dels usuaris que van denunciar mal sabor, sobretot en els municipis a l’inici de les conduccions de proveïment. Segons el president de l’organisme, Jaume Setó, al juny es va injectar carboni a causa de la proliferació d’algues per la sequera i la calor. A més de ser un problema de salubritat, també dóna una mala imatge.

La mancomunitat proveeix vint-i-quatre pobles de les Garrigues (l’Albagés, l’Albi, Bellaguarda, Bovera, Cervià, el Cogul, l’Espluga Calba, la Floresta, Fulleda, la Granadella, Granyena, Juncosa, els Omellons, la Pobla de Cérvoles, el Soleràs, Tarrés, els Torms, el Vilosell i Vinaixa) i del Segrià (Alcanó, Aspa, Llardecans, Sarroca de Lleida i Torrebesses).

L’organisme ja va haver d’intervenir aquest estiu davant de les queixes dels veïns dels pobles del pla

També s’espera la incorporació del municipi de Senan, l’únic de Tarragona, a la Conca de Barberà, que espera adjudicar les obres de construcció del ramal que el connectarà amb la xarxa de canonades de Lleida.

Carboni actiu per assegurar la potabilitat en diverses campanyesLa possibilitat de proveir-se de l’Albagés és una llarga reivindicació de la Mancomunitat ja que el pantà d’Utxesa ha generat problemes en el subministrament d’aigua, abans que els generats per les algues, arran dels alts nivells de nitrats que s’acumulen procedents d’alguns punts del Segre. Això ha obligat a injectar carboni actiu als filtres durant diverses campanyes per garantir-ne la potabilitat. Setó va indicar que ja hi ha hagut reunions amb tècnics de l’ACA.

tracking