SEGRE

MUNICIPIS SUBMINISTRAMENT

Agramunt aconsella als veïns no beure aigua de l'aixeta per terbolesa

Pel canvi de captació després del tancament del canal d’Urgell || Recomanen usar-la embotellada a les escoles de Primària

El missatge que va fer arribar el consistori d’Agramunt als veïns a través d’una aplicació de mòbil.

El missatge que va fer arribar el consistori d’Agramunt als veïns a través d’una aplicació de mòbil.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Agramunt va publicar ahir al migdia un ban en la seua aplicació mòbil informant els veïns que “en alguns punts del municipi s’observava terbolesa a l’aigua de boca” per la qual cosa recomanava no utilitzar la xarxa pública. L’empresa concessionària del servei, CASSA, va apuntar que treballava per restablir la qualitat del subministrament, encara que aconsellava no beure’n en cas que sortís tèrbola. L’alcalde, Bernat Solé, va assenyalar que “la concessionària està fent el seguiment del problema per solucionar-lo” i va atribuir les causes “al tancament de la captació al canal d’Urgell que obliga a proveir-se del dipòsit de Mafet on l’aigua espera embassada ser utilitzada, la qual cosa genera petits episodis de terbolesa en algunes zones del municipi”. CASSA va confirmar a la tarda que el servei s’havia normalitzat, l’aigua complia les exigències sanitàries i les analítiques eren correctes, encara que van apuntar que “el ban del consistori segueix vigent per precaució en el cas que algú detecti terbolesa” i van incidir que “va ser un episodi puntual”. Alguns veïns van confirmar que la terbolesa va començar dilluns i ahir ja estava solucionada, encara que fins dimecres l’aigua de l’aixeta sortia de color marró i amb aspecte tèrbol. “A la cisterna del bany quedaven restes com de sorra”, va indicar una altra veïna.

Per la seua part, les dos escoles de Primària van prendre mesures preventives quan se’ls va informar de la recomanació de no beure aigua de l’aixeta si sortia tèrbola. A l’escola Macià Companys van demanar als alumnes que a la tarda portessin aigua embotellada al centre en lloc d’omplir-la i a l’escola Mare de Déu dels Socors van prendre mesures de prevenció al menjador. Des de la residència Cal Mas Vell van explicar que sempre donen aigua embotellada als avis.

Nova potabilitzadora per resoldre la problemàtica A finals de juliol es va recomanar als veïns del nucli de Mafet que no beguessin aigua de l’aixeta sense bullir-la uns 10 minuts perquè contenia nivells alts microbiològics. Solé va anunciar llavors que en un any i mig invertirien un milió d’euros en la construcció d’una nova potabilitzadora, en la renovació de part de la xarxa de distribució fins als agregats i a tapar els dipòsits. En aquest sentit, la setmana passada, el mateix consistori i CASSA van anunciar que havien habilitat el dipòsit d’aigua del parc del Convent, que fins ara només funcionava de reserva.

tracking