SEGRE

MUNICIPIS SUBMINISTRAMENTS

Ribera d’Urgellet apuja un

A causa del dèficit a les arques municipals per la gestió d’aquest servei || El consistori valora la possibilitat de privatitzar-lo

El dipòsit del Pla de Sant Tirs, on han instal·lat comptadors.

El dipòsit del Pla de Sant Tirs, on han instal·lat comptadors.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Ribera d’Urgellet ha aprovat la modificació de l’ordenança fiscal que regula el subministrament de l’aigua potable, que suposa un increment del 35% del preu per metre cúbic de consum (fins ara era de 0,30 euros i passa a ser de 0,40). La pujada ve motivada, segons el consistori, per la greu situació de dèficit que han viscut els últims anys les arques municipals a causa de la gestió de l’aigua potable. El municipi va tancar l’any 2015 amb pèrdues per valor de 20.000 euros derivats d’aquest servei, una xifra per sobre dels 14.200 euros negatius del 2014. La situació del 2016 ha estat una mica millor, amb un balanç negatiu de 7.000 euros.

L’alcaldessa, Josefina Lladós, va explicar que espera que l’increment de la taxa de l’aigua “ajudi a tancar l’any sense pèrdues”. Entre les mesures que ha pres l’ajuntament per revertir la situació destaca la cessió del cobrament del rebut de l’aigua a la Diputació, a través del seu organisme autònom de gestió, amb la voluntat de “lluitar contra els impagats”.

El consistori executa obres de millora a la xarxa d’alguns nuclis, com a Montant de Tost, on ha instal·lat comptadors a les entrades i sortides dels dipòsits per comprovar si hi ha pèrdues d’aigua entre captacions i dipòsits. Per la seua banda, l’equip de govern valora la possibilitat de privatitzar aquest servei.

tracking