SEGRE

TRÀNSIT SINISTRALITAT

Una persona morta en un accident a la Sentiu i un detingut pel xoc mortal de Peramola

Un home d’uns 60 anys que es va quedar atrapat al cotxe al col·lidir amb un camió a la carretera C-26 || L’arrestat a l’Alt Urgell hauria fet un avançament que va causar la mort del motorista

El cotxe que conduïa l’home mort va quedar reduït a ferralla a la Sentiu.

El cotxe que conduïa l’home mort va quedar reduït a ferralla a la Sentiu.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Segon accident mortal en vint-i-quatre hores a les carreteres de Ponent. Després de la mort d’un motorista a Peramola, per la qual els Mossos van arrestar el conductor d’un dels cotxes implicats, un home d’uns 60 anys va morir ahir en una col·lisió a la Sentiu de Sió. Va tenir lloc quan faltaven pocs minuts per a dos quarts de vuit de la tarda. Va ser a la C-26, en sentit Artesa de Segre, al quilòmetre 31, molt a prop de la cruïlla per desviar-se cap a la població. En aquest punt, per causes que es desconeixen i que s’investiguen, van col·lidir frontalment un camió i un turisme. El conductor d’aquest últim va quedar atrapat entre la ferralla a què va quedar reduït el vehicle i els efectius de les quatre dotacions de bombers desplaçats al lloc van treballar per excarcerar-lo. Tanmateix, finalment, va morir. També es va activar una ambulància del SEM i quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra. L’accident va obligar a tallar la carretera en tots dos sentits de la marxa i al tancament d’aquesta edició la situació encara no estava normalitzada.

Per la seua part, la policia autonòmica va detenir diumenge a la nit un conductor de 39 anys, amb domicili a França i natural de la República Txeca, com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi per imprudència greu per l’accident de la C-14 a Peramola en el qual va morir un motorista (vegeu SEGRE d’ahir). El xoc es va produir, segons van informar els Mossos, quan el vehicle que conduïa el detingut va iniciar l’avançament a la moto en el moment en què s’atansava un altre turisme en sentit contrari. Per això, va tornar al carril i va colpejar la part posterior de la motocicleta. Com a conseqüència, el motorista va perdre el control, va xocar frontalment contra el vehicle que circulava en sentit contrari i va morir. La víctima és un home de 40 anys veí de Montornès del Vallès. La segona ocupant de la motocicleta va resultar ferida de caràcter menys greu. Davant de les declaracions dels testimonis de l’accident, els Mossos van procedir a detenir el conductor del vehicle que va intentar avançar de forma temerària. L’arrestat va declarar ahir al jutjat de Solsona i el jutge en va decretar la llibertat provisional.

El detingut, amb domicili a França, va declarar a Solsona i va quedar en llibertat provisional

L’ajuntament i el Club Ciclista de Seròs, que exerciran l’acció popular, demanen una condemna de quinze anys de presó i la retirada del carnet de conduir durant dotze anys. L’acusació particular demana la mateixa condemna de presó.

ferit greu al xocar amb la furgoneta contra una paret d'una casa a la Fuliola

Un conductor de 29 anys va resultar ferit greu ahir a la matinada al xocar amb la furgoneta contra una paret d’una casa de la Fuliola. L’accident es va produir a les 02.25 hores, al quilòmetre 126 de la carretera C-53, en sentit Tàrrega, al tram urbà d’aquest municipi de l’Urgell.

A conseqüència del fort impacte, el conductor va quedar atrapat i el van haver de rescatar els Bombers de la Generalitat, que van activar dos dotacions. Al lloc de l’accident, també hi van anar diverses patrulles dels Mossos i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que va evacuar el ferit a l’hospital.

D’altra banda, un turisme i un camió carregat amb conills van col·lidir ahir a les 09.03 hores a la carretera C-14, al seu pas pel terme municipal de Tàrrega. El conductor del turisme va resultar ferit de caràcter lleu. Minuts més tard, a les 09.14 hores, es va registrar un altre accident greu a Isona i Conca Dellà, al sortir de la via una furgoneta al quilòmetre 36 de la carreretar C-1412B. El conductor va ser traslladat en estat menys greu en ambulància a l’Hospital del Pallars a Tremp, segons van informar fonts del Sistema d’Emergències Mèdiques.

Judici avui per l’atropellament mortal el 2015 de 2 ciclistes de Seròs El jutjat penal número 1 de Lleida celebrarà avui el judici contra Over Sarango, el conductor d’Aitona de 25 anys que va atropellar mortalment dos ciclistes i en va ferir dos més a Soses el setembre del 2015, i per al qual la Fiscalia sol·licita una condemna de set anys de presó per un doble delicte d’homicidi per imprudència greu, un altre contra la seguretat en el trànsit, dos més de lesions per imprudència greu (quatre anys) i un d’omissió del socors (tres anys). Segons el Ministeri Públic, “en lloc de quedar-se al lloc dels fets i oferir la deguda assistència a les víctimes, va sortir per la porta del copilot i es va amagar al camp”. Va marxar a casa, que va ser on el van trobar els Mossos d’Esquadra, segons la Fiscalia. També va donar positiu per alcohol (0,64 m/l i 0,68 mg/l).

El cotxe que conduïa l’home mort va quedar reduït a ferralla a la Sentiu.

El cotxe que conduïa l’home mort va quedar reduït a ferralla a la Sentiu.ITMAR FABREGAT

tracking