SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Cervera busca gestor per a la piscina a l’assumir-la el 2016

Dos empreses s’interessen per administrar l’equipament || Intervinguda a l’acumular pèrdues de més de 100.000 euros

Imatge de la piscina coberta de Cervera.

Imatge de la piscina coberta de Cervera.X. S

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria de Cervera traurà de nou a concurs la gestió de la piscina coberta municipal, després del procés de sanejament que s’ha portat a terme en aquest equipament després que el consistori intervingués el 2016 l’empresa concessionària per garantir-ne la viabilitat, ja que acumulava pèrdues de més de 100.000 euros. Segons va explicar el responsable polític de les instal·lacions municipals, com ara la piscina, Josep Ortiz, després de la intervenció, la Paeria es va donar un termini de dos anys per sanejar l’equipament i prendre una decisió sobre el seu futur.

Fins al moment, dos empreses s’han interessat per assumir la gestió de la piscina, també l’antiga firma concessionària, que hi podria optar, ja que només va complir dotze dels trenta-cinc anys de què disposava. En el moment en què la Paeria va assumir la gestió de la piscina, l’equipament acumulava un deute de 120.000 euros i un retard en actuacions de manteniment de 100.000 euros que han estat assumides per la Paeria. Després d’aquestes actuacions, actualment la piscina té 740 socis, el doble dels que tenia en el moment de la intervenció de la Paeria el 2016. Segons Ortiz, aquest nombre de socis garanteix el futur de l’equipament. “A més, el projecte s’ha vist complementat amb la construcció de dos pistes de pàdel que es gestionaran pel mateix administrador”, va afegir.

Actualment la piscina té 740 socis i perquè sigui viable es preveu arribar als 900 i saldar el deute

La viabilitat de la piscina se situa en els 900 socis. Amb els 740 actuals, el deute generat és d’uns 30.000 euros a l’any, la mateixa quantitat que ja està aportant la Paeria per l’ús de la piscina per part dels escolars de la ciutat. L’abandó de les instal·lacions, la baixada de més d’un terç dels socis i les queixes per la qualitat servei van portar el consistori a recuperar el servei.

Segons Ortiz, la piscina ha aconseguit arribar a ser un model des del punt de vista esportiu pels resultats aconseguits en les competicions; tanmateix, la seua viabilitat econòmica, el manteniment i la qualitat del servei per als usuaris de la ciutat es va veure minvat.

tracking