SEGRE

INDÚSTRIA PROMOCIÓ

L’empresa Payper de Lleida compra quatre parcel·les industrials del polígon de Bell-lloc

La firma lleidatana, líder mundial en línies d’envasament en sacs, preveu expandir la producció a les Vinyes del Mig || L’Incasòl i el consistori han impulsat la comercialització de 14 finques en 11,5 ha

Imatge d’arxiu del polígon industrial de les Vinyes del Mig, a Bell-lloc.

Imatge d’arxiu del polígon industrial de les Vinyes del Mig, a Bell-lloc.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La firma lleidatana Payper, dedicada al disseny i fabricació d’equips per a la pesada, ensacament i paletitzat, ha iniciat els tràmits per expandir la seua producció al polígon industrial de les Vinyes del Mig de Bell-lloc. L’empresa, amb seu actual al polígon del Segre de Lleida, és una de les que han presentat ofertes a l’Institut Català del Sòl (Incasòl) per adquirir quatre de les 14 parcel·les a la venda d’aquesta àrea industrial del Pla d’Urgell (uns 30.000 metres quadrats), després de l’impuls de l’empresa pública i el consistori per comercialitzar 11,5 hectàrees de sòl industrial. El gerent de la firma Payper, Àngel Rossell, va assegurar que l’objectiu de Payper és instal·lar-se a Bell-lloc per ampliar part de la seua producció.

L’empresa fabrica maquinària per a l’envasament en sacs de productes sòlids en granel, pulverulents o granulats. L’activitat se centra en els sectors químic, agroalimentari, construcció i minerals. Actualment, és una de les organitzacions més grans del sector de l’ensacat a Espanya i una de les més grans d’Europa. Exporta a més de 70 països, xifra que representa més del 75% de la seua facturació. En l’actualitat, el polígon de Bell-lloc és seu de dos empreses: Regs del Segrià i Tallers Miranda de Maquinària Industrial, que ocupen una superfície de 5.000 metres quadrats.

La firma Payper opta a la compra de 30.000 metres quadrats a quatre parcel·les del polígon

A aquestes dos empreses cal sumar-hi l’adhesió de la firma Teresa Carles, que està invertint 4 milions d’euros en un nou obrador en una superfície de 20.000 metres quadrats, encara que de moment només construeixen en una parcel·la de 10.000 metres.

Així mateix, Payper seria la quarta empresa que s’instal·laria en aquesta àrea industrial, que té una bona connexió amb les principals xarxes de comunicació (A-2) i amb ciutats com Lleida i Mollerussa. La recessió i la competència del sòl industrial de polígons no llunyans com el de Fraga han obligat la Generalitat a rebaixar preus de forma considerable. Incasòl va posar a la venda a l’estiu 14 parcel·les d’aquest polígon a preus d’entre 39 i 45 euros el metre quadrat. Això suposa un preu al voltant d’un 70% inferior a l’assignat en la primera comercialització el 2010, quan els preus van oscil·lar entre els 110 i els 150 euros el metre quadrat.

Durant aquest període de set anys, la comercialització ha sigut pràcticament nul·la i ha estat en els últims mesos que s’ha tornat a activar arran del conveni entre l’empresa pública i el consistori.

tracking