SEGRE

CULTURA EQUIPAMENTS

Les Borges aborda el teatre previst fa deu anys, que costarà 1,7 milions

Licita el projecte per a 360 butaques convertible en auditori i sala de ball

Solar a punt per a les obres - El solar ubicat al carrer Borges del Camp es troba en el número 33 i té una extensió de 1.460,20 metres quadrats. S’utilitza com a estacionament, però està llest per abordar les obres.

Solar a punt per a les obres - El solar ubicat al carrer Borges del Camp es troba en el número 33 i té una extensió de 1.460,20 metres quadrats. S’utilitza com a estacionament, però està llest per abordar les obres.A.L.B.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de les Borges Blanques ha licitat la redacció del projecte executiu per a la construcció del teatre municipal, una obra aparcada fa més de deu anys per la crisi econòmica i que el consistori ha recuperat al considerar necessari un espai específic, ja que ara ha de celebrar actes culturals als pavellons. Les empreses interessades tenen un termini de quaranta-cinc dies per presentar ofertes.

El teatre estarà ubicat al carrer Borges del Camp, en un solar de 1.460 metres quadrats. Haurà de tenir una capacitat aproximada per a 360 seients i flexibilitat per funcionar com a auditori i sala de ball, entre altres usos firals complementaris. Haurà de tenir una graderia plegable, escenari telescòpic de dos nivells amb acústica variables i un office per a cafeteria que suposarà una inversió d’1.750.000 milions d’euros.

Segons la primera tinent d’alcalde, Núria Palau, “a part de ser un compromís electoral, és un equipament necessari per a una capital com les Borges, a causa de l’actual congestió dels pavellons poliesportius que ara s’utilitzen per a aquests usos i no permeten acollir activitats culturals que requereixen unes característiques concretes”.

Va afegir que, per adequar la instal·lació a les necessitats, “s’han visitat diversos teatres moderns i s’ha creat una comissió assessora integrada per tècnics experts”.

Prèviament, es farà un concurs d’idees al qual s’han destinat 107.000 euros, inclosos en una modificació de pressupost de 892.000 euros ratificats pel ple del mes passat (vegeu SEGRE de l’1 de setembre). El termini d’execució de les obres és de set mesos i mig, segons van apuntar fonts municipals.

tracking