SEGRE

TRÀNSIT SINISTRALITAT

Vuit trams de l’Eix Pirinenc i l’N-240, entre els 190 més perillosos d’Espanya

Imatge d’un accident aquest any a l’N-260.

Imatge d’un accident aquest any a l’N-260.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de nou trams de tres carreteres lleidatanes es troben entre els 190 més perillosos d’Espanya, segons l’informe 2017 d’Automobilistes Europeus Associats (AEA) sobre Les carreteres més perilloses d’Espanya. S’ha de destacar que són carreteres de competència estatal. En el cas de Lleida, es tracta de sis trams de l’N-260 (Eix Pirinenc), dos de l’N-240 i un de l’N-141. A aquests, se n’han de sumar dos de l’N-230 per la Franja.

D’altra banda, AEA assenyala que, malgrat que la perillositat de les carreteres espanyoles que mostra l’informe “es manté estable” respecte a edicions anteriors, la dels punts més conflictius (els que superen en més de deu vegades la mitjana nacional), no obstant, mostra un increment. Mostra d’això, segons destaquen, és l’increment de “punts negres” identificats a l’estudi, des dels 140 de l’any passat als 190 d’aquest any. En total, en els trams que figuren a l’informe, s’acumulen 1.306 accidents i 2.044 víctimes en el quinquenni 2011-2015.

L’estudi també analitza l’accidentalitat en tots els trams d’autopista. En aquest cas, l’AP-2 al seu pas per la província no figura entre els quaranta trams més perillosos.

tracking