SEGRE

EMERGÈNCIES INCENDIS

Dos ferits per culpa d’una explosió de gas butà en un pis de Balaguer

Un home i una dona, que van patir cremades lleus al seu domicili del carrer Girona || Ells mateixos van apagar l’incendi, que s’havia originat a la cuina

Els fets van ocórrer al tercer pis del número 11 del carrer Girona de Balaguer.

Els fets van ocórrer al tercer pis del número 11 del carrer Girona de Balaguer.X. SANTESMASSSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un home i una dona veïns de Balaguer van resultar ferits ahir com a conseqüència d’una explosió per acumulació de gas butà al domicili. Els dos van patir cremades lleus i van aconseguir apagar l’incendi, que es va originar a la cuina. Segons van informar els Bombers de la Generalitat, els fets es van produir minuts abans de les dotze del migdia en el número 11 del carrer Girona, quan per causes que es desconeixen hi va haver una explosió per acumulació de gas butà al tercer pis. Els Bombers van activar tres dotacions, que es van desplaçar al lloc. Quan van arribar, els afectats havien aconseguit apagar l’incendi que s’havia originat a la cuina. Tots dos presentaven cremades lleus. Segons van informar fonts del Servei d’Emergències Mèdiques, l’home va ser atès in situ per una de les tres ambulàncies que van anar a l’incident, mentre que la dona va ser traslladada a l’ambulatori de la capital de la Noguera. Malgrat l’ensurt que va causar l’explosió, no va ser necessari desallotjar els veïns del bloc.

D’altra banda, els Bombers van sufocar ahir uns altres dos incendis d’habitatge a Gavet de la Conca i la Pobla de Segur. El primer va ocórrer a les 13.42 hores, quan els Bombers van rebre l’avís d’un incendi de xemeneia en una masia del nucli d’Aransís. Una dotació va treballar durant 20 minuts per apagar les flames.

L’home va rebre l’alta al lloc dels fets i la dona va ser traslladada en ambulància al CAP

L’incendi no va provocar ferits. D’altra banda, els Bombers van treballar ahir a la tarda en un altre incendi a la Pobla de Segur. L’avís el van rebre a les 18.00 hores, a l’encendre’s una olla a la cuina en un habitatge del número 15 de l’avinguda Catalunya.

Les comarques lleidatanes registren de mitjana un incendi al dia en habitatges, segons les dades dels Bombers, que l’any passat van presentar la campanya Seguretat a la llar, que incideix en la importància de la prevenció. Entre els principals consells, destaquen els de cuidar les instal·lacions elèctriques i les calderes, no descuidar-se a la cuina, no sobrecarregar la instal·lació elèctrica i no deixar espelmes enceses. En el cas que es produeixi un incendi quan s’està a casa, els Bombers aconsellen trucar al 112 i tancar les portes.

tracking