SEGRE

TURISME BALANÇ

Els esports d'aventura creixen un 7% i el pont del Pilar tanca al 90% d'ocupació

Les bones dades turístiques es deuen en part a la meteorologia, que ha omplert hotels i bungalous de la demarcació || El Patronat de Turisme de la Diputació assegura que s’han complert les previsions

Una família practicant ciclisme durant aquest pont del Pilar al Pallars Jussà.

Una família practicant ciclisme durant aquest pont del Pilar al Pallars Jussà.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector dels esports d’aventura va tancar ahir la temporada, en la qual han constatat un increment d’entre el 5 i el 7% respecte al nombre de serveis oferts l’any passat, que és l’objectiu que es van marcar al començar la campanya, a mitjans de març. Així ho va explicar ahir el responsable de les empreses d’activitats d’aventura al Sobirà, Flòrido Dolcet, que va apuntar que aquestes dades demostren la importància d’aquest sector, “que és un dels atractius més rellevants al costat del Parc Nacional d’Aigüestortes” al Pirineu.

Així mateix, durant els dies del pont del Pilar, s’han registrat a les comarques de muntanya ocupacions del 90% de mitjana tant als hotels com a les cases de turisme rural i en alguns establiments han arribat a penjar el cartell de complet, segons va afirmar el director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre. En aquest sentit, val a destacar que hi ha hagut equipaments, com per exemple el balneari de Caldes de Boí, que estaven al complet per aquestes dates.

“Les previsions que teníem s’han complert i la meteorologia ha sigut molt favorable”, i això ha ajudat que alguns clients “hagin decidit allargar la seua estada”, va dir Alegre. Per la seua part, els esports d’aventura han viscut un pont amb el 70% de les reserves cobertes en totes les activitats que ofereixen les diferents empreses, una xifra que Dolcet va assegurar que és “un molt bon tancament per a aquesta temporada”.

Des del Patronat de Turisme van destacar el fet que les zones d’acampada de Lleida també hagin rebut turistes durant aquest pont, perquè “en aquestes dates no es reserva tant” i ha estat aproximadament entre el 20 i el 30% d’ocupació. A més, les 4.000 places de bungalous de la demarcació estaven totes plenes.

El desembre posarà el colofó a un bon any per al sector turístic El pont del desembre posarà el fermall d’or a un bon any per al sector turístic. Alegre va explicar que “és festiu tant el dimecres 6 com el divendres 8, i tot fa preveure que si es registren nevades que permetin obrir les estacions acabarem d’arredonir” la campanya d’aquest any. Així mateix, va assegurar que un pont del Pilar com el que es va acabar ahir no s’havia tingut des del 2006 i que no és comparable al que va suposar aquesta festivitat l’any passat, quan la festa nacional va caure en dimecres. En aquest sentit, va apuntar que l’1 de novembre, Tots Sants, cau en dimecres en aquesta ocasió i que el pont serà més complicat. S’ha de recordar que les dades d’ocupació d’aquesta Setmana Santa van superar el rècord del 2016, que havia estat el millor en els últims sis anys. L’any passat, ja es va registrar un augment del 8% respecte al 2015 i, segons Alegre, ja eren “xifres similars a les d’abans de la crisi”.

tracking