SEGRE

ESNOTICIA

Cervera obre el procés per canviar el nom d'un carrer dedicat al fundador de la Guàrdia Civil

Imatge de Ramon Royes.

Imatge de Ramon Royes.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria de Cervera obrirà un procés participatiu per canviar el nom del carrer Duque de Ahumada, fundador de la Guàrdia Civil. La decisió es va aprovar en ple del 9 d’octubre passat. L’alcalde, Ramon Royes, va explicar ahir que veïns i entitats podran presentar les seues propostes entre el 23 d’octubre i el 6 de novembre dipositant un formulari en unes urnes a la Paeria, a la biblioteca i al Museu, així com via online. Un jurat escollirà cinc noms el dia 8 de novembre, i entre el 13 i el 18 les persones empadronades a Cervera majors de 16 anys podran votar entre les propostes finalistes.

El dia 20 es donarà a conèixer el nom escollit per ser ratificat en el ple a finals de novembre. Royes va indicar que “el procés serà vinculant independentment de la participació” i va dir que “prioritzarem noms relacionats amb persones d’àmbit local o nacional que hagin estat exemple pels seus valors, o per la seua trajectòria, així com dates de fets històrics, valors o noms de dona”.

D’altra banda, el ple de l’ajuntament de Mollerussa d’ahir va aprovar una moció de condemna a la violència policial del dia 1 d’octubre, mentre que el ple de Solsona de divendres va demanar la dimissió del delegat del Govern central a Catalunya, Enric Millo, el qual consideren un dels principals responsables de la violència de l’1-O i el van declarar no grat.

També van aprovar iniciar un procés participatiu per anomenar plaça 1 d’octubre l’espai exterior de la sala polivalent de la ciutat, que va ser col·legi electoral durant el referèndum. D’aquesta forma, volen posar nom a un espai que encara no en té.

tracking