SEGRE

TRÀNSIT SINISTRALITAT

Mor una dona i el seu marit i el seu fill estan crítics en un nou accident a la carretera N-230

El vehicle va sortir de la via ahir al migdia al Pont de Montanyana i va xocar contra una claveguera de formigó || Indignació entre alcaldes i veïns, que exigeixen millores en aquesta polèmica via

Vista del vehicle accidentat ahir a l’N-230 al terme municipal del Pont de Montanyana.

Vista del vehicle accidentat ahir a l’N-230 al terme municipal del Pont de Montanyana.BOMBEROS RIBAGORZA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La polèmica carretera N-230 va tornar a segar ahir una vida davant de la indignació d’alcaldes i veïns de la zona, que exigeixen mesures contra la sinistralitat. Una dona de 65 anys va morir al sortir de la via el vehicle en el qual viatjava amb el seu marit i el seu fill al seu pas pel Pont de Montanyana. Segons van informar els serveis d’emergències, l’accident va tenir lloc cap a dos quarts de tres del migdia en el punt quilomètric 93 de l’N-230, que comunica Lleida amb la Val d’Aran. Per causes que es desconeixen i que s’investiguen, un vehicle en el qual viatjaven un matrimoni i el seu fill va registrar una sortida de via i va xocar contra una claveguera de formigó en el lateral de la carretera.

A causa del sinistre, la dona, de 65 anys i que viatjava a la part posterior del vehicle, va morir. El seu marit, de 67 anys, i el seu fill, de 32, van ser evacuats a l’hospital Arnau de Vilanova en estat crític pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que va activar dos ambulàncies i un helicòpter. Segons fonts hospitalàries, el fill va ingressar a l’UCI mentre que el pare estava en observació a Urgències. Les víctimes són originàries de la localitat madrilenya de Fuenlabrada i passaven uns dies a Vielha. L’accident es va produir precisament quan tornaven a la capital d’Aran des de l’hospital Arnau, on havien anat a una visita mèdica.

Les mesures per acabar amb l’elevada sinistralitat a l’N-230 són una històrica reivindicació dels municipis de l’entorn, ja que la carretera és una de les més perilloses de Catalunya i del conjunt de l’Estat. Tanmateix, l’exigència que hi hagi millores a la carretera continua sense tenir resposta per part de l’administració. Aquest any, l’N-230 ha registrat quatre accidents mortals.

D’altra banda, un camioner va resultar ferit lleu ahir al bolcar amb el camió a la C-462 a Guixers. La via va estar tallada durant unes cinc hores fins que els efectius van retirar el vehicle pesat.

Així mateix, dos persones van resultar ferides de forma lleu en una col·lisió entre dos vehicles a l’A-2 a Alcoletge. L’accident va obligar a tallar un carril en direcció a Saragossa durant una hora.

Seqüeles per tota la vida en sis de cada deu ferits greus per trànsit El 65% dels ferits greus en accidents de trànsit a les carreteres lleidatanes pateixen seqüeles per tota la vida. Una xifra alarmant que es desprèn d’un informe de la Fundació Línea Directa, elaborat amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Seguretat Viària, que es va publicar ahir. Aquest percentatge està per sota de la mitjana estatal, que se situa en el 70%, i a Catalunya destaca el 77% de les seqüeles permanents en els lesionats de gravetat registrats a Girona. Així mateix, l’informe destaca l’elevada lesivitat dels accidents de trànsit, ja que el 7% dels casos que es registren a la província de Lleida se salden almenys amb un ferit. Més de 350.000 persones han patit ferides en accidents de trànsit a les carreteres de Catalunya durant l’última dècada, xifra que s’eleva als 1,3 milions en el conjunt de l’Estat. Els autors de l’informe alerten sobre els costos que suposen els accidents, la caiguda de l’efectivitat del carnet per punts i la falta de mesures de prevenció com l’ús del cinturó o de les cadiretes en el cas dels menors.

Vista del vehicle accidentat ahir a l’N-230 al terme municipal del Pont de Montanyana.

Vista del vehicle accidentat ahir a l’N-230 al terme municipal del Pont de Montanyana.BOMBEROS RIBAGORZA

tracking