SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Demanaran fins a 51 anys de presó al caçador que va matar els dos rurals

Les famílies de les víctimes li atribueixen dos assassinats i un atemptat a l’autoritat pel doble crim d’Aspa || Consideren que va actuar amb acarnissament

Ismael Rodríguez, dimarts passat al lloc del crim.

Expedienten l'amic del caçador que va matar dos rurals a AspaÒsvar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’acusació particular demanarà fins a 51 anys de presó per a Ismael Rodríguez Clemente, el caçador que va confessar haver matat a trets dos agents rurals el passat 21 de gener en un vedat de caça a Aspa. Les famílies de les víctimes, Xavier Ribes i David Iglesias, li atribueixen dos delictes d’assassinat, un delicte d’atemptat contra l’autoritat, un altre de tinença il·lícita d’armes i un delicte contra la flora i la fauna. Així ho va explicar ahir l’advocat de l’acusació particular, Pau Simarro, abans que demà se celebri al jutjat d’Instrucció 4 de Lleida, que dirigeix la investigació, la vista prèvia en la qual les parts formularan els seus escrits d’imputació. En aquesta vista es coneixerà si la Fiscalia coincideix amb les acusacions particulars i acusa el caçador, Ismael Rodríguez Clemente, de dos assassinats o bé d’homicidis.

En el cas de l’assassinat, Simarro va assenyalar que les famílies consideren que va existir acarnissament per part de l’acusat a l’hora d’acabar amb la vida dels dos rurals, de 43 i 39 anys. Aquest extrem podria confirmar-ho l’informe de balística de l’escopeta que va utilitzar l’acusat per disparar contra els agents i que determinarà si tenia l’arma trucada o la va recarregar, la qual cosa provaria que els va rematar. Si se’l considera culpable de dos homicidis, s’enfrontaria a penes de fins a 30 anys de presó i no de 50 per un doble assassinat.

Quan va ingressar a la presó, la Fiscalia ja li atribuïa dos delictes d’assassinat. Així mateix, les famílies dels dos rurals assassinats acusen M.A.F., a nom de qui estava l’arma homicida, per cooperador necessari d’un delicte de tinença il·lícita d’armes. Els fets van ocórrer cap a dos quarts d’onze del matí del 21 de gener. Segons sembla, els rurals es van atansar al caçador, de 28 anys i veí de Vacarisses, per a una inspecció de caça i aquest els va disparar dos vegades a cada un i a curta distància. El jove és a la presó i el doble crim serà jutjat a l’Audiència de Lleida amb un jurat popular.

L’acusat no tenia llicència de l’arma, que ja havia utilitzat abans La investigació assenyala que l’acusat no tenia llicència per a l’escopeta que va utilitzar per matar els dos agents rurals i que l’havia posat a nom d’un amic al caducar-li la documentació. De fet, el jove ja havia caçat una setmana abans del doble crim al mateix vedat d’Aspa i amb la mateixa arma malgrat haver estat denunciat abans. L’informe de l’autòpsia també contradiu la seua versió, a l’assenyalar que va fer quatre i no tres trets contra les víctimes, la qual cosa indica que o bé va manipular l’escopeta o bé la va recarregar. Mentrestant, les famílies esperen que el Tribunal Superior de Justícia resolgui sobre la querella que van presentar, juntament amb un sindicat i amb l’Associació d’Agents Rurals, contra onze alts càrrecs de la Generalitat, entre ells la consellera d’Agricultura.

tracking