SEGRE

ESNOTICIA

"Llibertat per als Jordis"

Més de 18.000 persones es manifesten a Lleida

Centenars de persones amb espelmes demanen la posada en llibertat dels líders de l'ANC i Òmnium Cultural.

Concentracions per la llibertat de Sànchez i Cuixart

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Demanem la llibertat immediata dels Jordis. No volem clemència, exigim justícia” i “No als presos polítics”. Amb aquestes proclames es va acabar ahir la manifestació de Lleida ciutat, en què van participar unes 18.000 persones segons la Generalitat o 9.000 segons la Urbana. La majoria portavan espelmes, contra l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. “L’Estat espanyol actua com una dictadura. Les entitats no hem comès cap delicte”, va subratllar el portaveu de la Plataforma d’Entitats Culturals.

Les representants d’Òmniun i l’ANC també van exigir “justícia i llibertat per als Jordis i per al nostre país” i es van adreçar al president Carles Puigdemont. “Ets el nostre enxaneta, el poble està aquí fent pinya i quan aixequis la mà, República carregada”, van afirmar.

Al matí, mig miler d’estudiants, professors i personal d’administració i serveis es van concentrar davant del Rectorat. Després, unes tres-centes persones es van manifestar anant per la rambla d’Aragó, la Palma i l’Eix Comercial cap a la Paeria (on van corejar de nou “Àngel Ros, dimissió”), la seu del PP (els van cridar “culpables”) i la subdelegació del Govern central.

A comarques, la majoria de capitals i desenes de municipis van registrar també protestes, com la de Tàrrega, que va reunir 1.500 persones.

D’altra banda, la Taula per la Democràcia ha convocat una manifestació dissabte a Barcelona les 17.00 hores, “perquè pugui venir gent de fora” de la capital catalana.

Centenars de persones amb espelmes demanen la posada en llibertat dels líders de l'ANC i Òmnium Cultural.

Concentració a Lleida per la llibertat de Sànchez i Cuixart

tracking