SEGRE

MUNICIPIS REFORMES

El Soleràs refà vuit pilars que sustenten el consistori

Afectats per humitat, perquè no es desplomi l’edifici

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament del Soleràs ha donat llum verda a les obres de remodelació de l’edifici consistorial on haurà de substituir vuit de les columnes que sustenten part de l’edifici. Segons l’alcalde, Jordi Sarlé, la humitat que ja afecta l’estructura arribarà, en cas de no actuar com més aviat millor, a la part central de ferro, la qual cosa comporta un risc de caiguda parcial de l’immoble.

Sarlé va remarcar que els tècnics han aconsellat que es canviïn aquests vuit suports en males condicions per altres reforços. El consistori va ratificar el projecte a començaments d’aquest mes i estarà en exposició pública perquè es presentin al·legacions fins a la primera setmana de novembre. La intenció és abordar els treballs a començaments de l’any que ve.

D’altra banda, juntament amb aquesta intervenció l’ajuntament abordarà la instal·lació d’enllumenat públic des de la travessia del Pou fins al carrer Comellà, cosa que suposarà una inversió de prop 20.000 euros.

Sarlé va explicar que aquest tram de via publica no té il·luminació i és insegur a la nit, tant per als vehicles com per als transeünts, ja que queda totalment a les fosques. El projecte contempla la instal·lació d’enllumenat led per incentivar l’estalvi energètic.

Una altra de les actuacions previstes és la renovació de diversos carrers del poble on s’han produït clots pel pas de tractors i suposa un perill per als vianants, en especial per als d’avançada edat.

La renovació del paviment dels carrers i refer part de les columnes que suporten el sortint de la casa consistorial suposarà una inversió de gairebé 50.000 euros, que el consistori finançarà amb ajuts de les administracions.

tracking