SEGRE

MUNICIPIS IMPOSTOS

Els ajuntaments congelen l’IBI i creen taxes per compensar la pèrdua d’ingressos

Nous conceptes com el lloguer d’un refrigerador funerari o l’adequació de rampes als guals || Preparen les ordenances del 2018 i preveuen mitigar les pujades del Cadastre amb reduccions de tipus

Vista de Tàrrega, on l’ajuntament estudia rebaixar el tipus que s’aplica a l’IBI.

Vista de Tàrrega, on l’ajuntament estudia rebaixar el tipus que s’aplica a l’IBI.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els principals ajuntaments de Lleida preparen aquestes setmanes les ordenances del 2018 amb l’objectiu de quadrar ingressos i despeses en els comptes de l’any que ve i ho fan, d’una banda, congelant impostos com el de Béns Immobles (IBI), perquè les pujades del Cadastre no castiguin tant la butxaca del contribuent, i de l’altra, creant noves i originals taxes per compensar la caiguda d’ingressos encara a causa de la crisi.

A Solsona, per exemple, han creat un impost per al lloguer de la tapa frigorífica de la caixa dels serveis funeraris de la localitat per oferir la possibilitat de dur a terme vetllatoris dels difunts fora del tanatori.

El Pont de Suert començarà a cobrar la taxa a les línies elèctriques i Sort ultima la mateixa ordenança

En el cas del Pont de Suert, l’alcalde, José Antonio Troguet, va explicar que a partir de l’1 de gener de l’any que ve començaran a cobrar la taxa a les companyies elèctriques per les línies que travessen sòl públic del seu municipi.

Per la seua part, Sort ultima una nova ordenança que gravarà les línies elèctriques. Així mateix, l’alcalde, Raimon Monterde, va apuntar que s’estudia una nova gestió de l’aigua. A més, la capital del Jussà madura crear una taxa que gravi la construcció de rampes a les voreres davant dels garatges. L’alcalde, Joan Ubach, va apuntar que el consistori avalua les noves ordenances municipals de cara a l’exercici vinent i que estudiaran si augmentar o no les altres com l’impost de vehicles. A Bossòst estudien aplicar una taxa per a l’obertura d’habitatges destinats a usos turístics, mentre que a Bellpuig tenen la intenció de rebaixar l’impost sobre l’aigua ara que la gestió passarà a ser municipal.

A Tàrrega, l’objectiu és fins i tot intentar reduir el tipus que s’aplica a l’IBI i l’alcaldessa, Rosa Maria Perelló, va explicar que des del departament de finances ja treballen en aquest sentit. A les Borges, Vielha, Balaguer i la Seu mantindran tots els impostos per a l’any que ve, encara que a la capital de l’Alt Urgell s’incrementarà en un 3,4% el de les escombraries (en xifres absolutes representa que el rebut passarà de 115 a 119 euros), mentre que a la de la Noguera el de recollida de residus dependrà de l’increment que apliqui el consell comarcal. L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va assegurar que el servei de recollida d’escombraries té un dèficit de 83.000 euros i “qualsevol increment ha de repercutir el mínim en el rebut dels veïns”, va dir.

tracking