SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVAS

Botiga de llibres centenaris al carrer Major de Cervera

La capital celebra aquest cap de setmana la II Vila de Llibre

La llibreria Salí dedicada a llibres centenaris.

La llibreria Salí dedicada a llibres centenaris.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El carrer Major de Cervera estrena aquest cap de setmana un nou espai dedicat als llibres amb la inauguració de l’establiment, Llibreria Salí, dedicada a llibres centenaris. És la segona iniciativa permanent com a Vila del Llibre. En la primera es va obrir Els Encants del Llibre, al costat del centre cultural de Sant Joan, la primera botiga permanent dedicada a la venda de llibres a 1, 2 o 3 euros. Segons l’edil de Cultura, Jaume Rossich, la proposta ha aconseguit el seu primer any d’etapa més de 3.000 visitants i la venda de 1.800 volums.

Segons Rossich, en la línia ja iniciada pels Encants del Llibre, la nova llibreria recupera un espai tancat del carrer Major. D’aquesta manera es pretén recuperar l’activitat del centre històric.

En aquest eix comercial ja hi ha un primer negoci dedicat als llibres amb preus entre 1 i 3 euros

Cervera celebrarà dissabte i diumenge la segona edició de la Vila del Llibre transformant tot el carrer i plaça Major en espai relacionat amb els llibres. Hi participen la pràctica totalitat d’entitats locals com els comerços i veïns del carrer Major, les llibreries de Cervera, els Amics de la Música, l’associació Amics del Conte, l’escola de teatre La Caserna, Casa Dalmases, els instituts Antoni Torroja i la Segarra entre d’altres.

Aquesta edició estarà apadrinada pel poeta de Guissona Jordi Pàmias. L’acte central, un espectacle poètic, tindrà lloc dissabte a la tarda a l’església de l’antic convent de Sant Domènec.

Trenta-cinc editorials en el certamen del cap de setmana Al certamen Vila de Llibre hi ha prevista la participació de 35 editorials que presentaran les seues creacions i duran a terme activitats a les cases del carrer Major. La plaça Major es dedicarà als muntatges pensats per al públic infantil. Durant la celebració de la segona edició el la Vila del Llibre es donarà a conèixer la quarta població catalana que s’inclourà en el projecte. En l’actualitat són Bellprat, Cervera i Montblanc. L’objectiu d’aquest iniciativa és donar activitat al carrer Major, eix comercial del centre històric de la capital de la Segarra.

tracking