SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Organyà ofereix el polígon per abocar-hi residus d’obra

Restes de la construcció del túnel de Tres Ponts a la zona dels Vilansats || El Govern preveia llançar-los a les pistes de vol

Veïns d’Organyà a l’indret on es projecta el polígon industrial.

Veïns d’Organyà a l’indret on es projecta el polígon industrial.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament d’Organyà ha proposat al departament de Territori i Sostenibilitat que utilitzi els terrenys en els quals el consistori projecta construir el nou polígon industrial del municipi com a zona d’abocador de roques per a les obres de construcció del túnel de Tres Ponts, a la carretera C-14. La proposta arriba després que fa alguns mesos la Generalitat proposés utilitzar els camps destinats com a zona d’aterratge de l’activitat de parapent que desenvolupen diferents empreses d’Organyà com a abocador de roques. Ajuntament, propietaris dels terrenys que havien de ser expropiats i clubs i escoles de vol es van unir en bloc per impedir que el Govern català utilitzi aquesta zona, coneguda com els Vinyets, i van presentar al·legacions al procés d’expropiació de les finques, un procés que encara no ha quedat resolt.

L’alcalde, Celestí Vilà, va explicar que el tràmit per canviar la ubicació de l’abocador de roques “és fàcil” ja que els terrenys del polígon industrial, coneguts com els Vilansats, són ja propietat de la Generalitat després que fa més de vuit anys l’Institut Català del Sòl (Incasol) expropiés les 33 hectàrees de terres a veïns agricultors del poble. Des de fa tres anys, aquestes terres, situades a la sortida sud de la població, a peu de la C-14, tornen a ser conreades per veïns d’Organyà, que veient com el polígon no es desenvolupava les van llogar a l’Incasòl per set anys (en el contracte ja preveia que el Govern podia rescindir el contracte).

La perforació del túnel ha d’iniciar-se aquest mateix any i està previst que acabin el 2020

Per a Vilà, aquesta seria la millor opció, ja que “no calen indemnitzacions i el Govern tan sols hauria d’adequar l’accés als terrenys”, va dir.

La zona disposa ara de dos camins que, segons l’alcalde, no serien adequats per al pas de camions. A banda, “aquesta opció resultaria molt beneficiosa per a l’ajuntament ja que seria una manera de veure la llum al desenvolupament del polígon industrial”, aturat des de fa ja anys.

La distància entre el futur túnel de Tres Ponts i els terrenys dels Vilansats és de tot just dos quilòmetres. Les obres del túnel s’han d’iniciar abans que no acabi l’any.

tracking