SEGRE

CERTÀMENS BALAGUER

La fira Slow Food de Balaguer copa reserves als allotjaments locals

Més de 50 activitats sobre alimentació i salut aquest cap de setmana a la capital

Imatge d’arxiu de l’edició anterior del certamen.

Imatge d’arxiu de l’edició anterior del certamen.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Balaguer acull aquest cap de setmana la desena edició de la fira Alimentació i Salut de l’entitat Slow Food Terres de Lleida i Dolça Revolució. El certamen, que cada any reuneix milers de visitants, ha propiciat que els allotjaments turístics de la capital estiguin al complet, segons va confirmar el president de l’entitat Slow Food, Josep Puy. “Fa dies que les reserves estan fetes i això també és bo per a l’economia de Balaguer”, va dir. Així mateix, va apuntar que encara que aquest any no s’han posat entrades anticipades a la venda, ha estat molta gent la que s’han interessat a confirmar la celebració del certamen i on podia allotjar-se.

La fira obre avui les portes amb més d’una cinquantena d’activitats i reuneix 120 expositors després d’incloure el sector tèxtil, amb roba i moda confeccionada de forma sostenible (un 20 per cent més d’expositors respecte a l’any passat). També s’amplia enguany l’espai dedicat a les conferències amb la incorporació d’una segona carpa de 600 metres quadrats.

Durant tot el cap de setmana s’han organitzat 42 conferències a càrrec de diferents personalitats rellevants del món de l’alimentació i la salut, a més d’una quinzena de tallers i tastos de productes de proximitat. Destaca la presència del doctor Miquel Porta, cap de la Unitat d’Epidemiologia Clínica i Molecular del Càncer de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques de Barcelona (IMIM), que en la seua conferència tractarà la contaminació interna per compostos tòxics als aliments i com aquests afecten a la salut humana.

Destaca també la conferència debat que es durà a terme a càrrec de testimonis de l’entitat Dolça Revolució que han guarit amb teràpies alternatives. La xarrada serà moderada per Mercedes Milá.

tracking