SEGRE

AGRICULTURA EQUIPAMENTS

Alcarràs estrena un ‘museu’ amb dos-centes eines agràries antigues

Un Centre d’Interpretació del Món Rural || Serret afirma que ajuda a “enllaçar les arrels amb la projecció de futur i innovació del sector agroalimentari”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alcarràs va estrenar ahir oficialment el seu Centre d’Interpretació del Món Rural, que va inaugurar la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, que va visitar també la Fira del Comerç i el Rebost. El centre, habilitat per l’ajuntament a l’antic edifici Sauret, acull una mostra de material, instruments i eines agrícoles de segles passats que han estat cedits per veïns, que permeten al visitant fer-se una idea de com era la vida al camp abans de l’auge de la mecanització. La tècnica responsable de Patrimoni, Rosa Herguido, va detallar que compten amb més de 350 peces, la majoria cedides per Claudio Godia, de les quals unes 200 estan exposades. La majoria de material és del segle XIX i de la primera meitat del XX, però la peça estrella és una arada de fusta del XVI. També s’hi pot veure una carreta que va pertànyer a Francesc Macià, procedent de la casa que la família tenia a Vallmanya.

Serret va remarcar que el nou centre “ens ajuda a enllaçar les arrels amb la projecció de futur i d’innovació del sector agroalimentari” i també va alertar que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució “posa en risc les polítiques que el sector agrari necessita per al dia a dia” (més informació a la pàgina 4). L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, va destacar que “fem una aposta molt important per ensenyar als joves d’on venim per saber cap a on anem i per a això és fonamental conèixer i respectar el treball que feien els nostres avis i besavis”. L’alcalde va considerar que “el millor lloc per fer això és Alcarràs, que té en l’agricultura i en la ramaderia el seu màxim motor econòmic i som un municipi de referència a Europa en el sector de la fruita i en el ramader”.

Quant a la fira, va reunir un centenar d’expositors, una mostra d’oficis antics i vehicles històrics. També hi va haver una desena d’activitats, com per exemple la desfilada dels Tres Tombs, degustacions de melmelades i tallers infantils de mondongo i de ceràmica. Paral·lelament, la sala Lo Casino va acollir una exposició de Playmobil. El certamen va començar dissabte i la previsió era que el visitessin unes quinze mil persones durant tot el cap de setmana.

tracking