SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Dotze anys de presó per intentar matar l'exnòvia amb un accident de trànsit a la Seu

L’Audiència el condemna per dos temptatives d’homicidi, ja que va estar a punt d’acabar amb la vida de la seua ex i del conductor del vehicle contra el qual va xocar || Fiscalia demanava 22 anys i l’acusació, 30

L'ara condemnat, durant el judici per aquests fets celebrat a l'Audiència de Lleida.

Dotze anys de presó per intentar matar l'exnòvia amb un accident de trànsit a la SeuSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a dotze anys i tres mesos de presó D. P. D., el jove de 25 anys de la Seu d’Urgell acusat de provocar un accident de trànsit el 2016 amb l’única finalitat d’acabar amb la vida de la seua exparella, una jove de 22 anys de la capital de l’Alt Urgell. El tribunal considera provat que “l’acusat va dirigir intencionadament el seu vehicle, a una elevada velocitat, cap al carril contrari amb la finalitat de provocar una col·lisió frontal contra el vehicle que circulava en sentit oposat, i això amb l’únic propòsit i la intenció d’acabar amb la vida de la seua exparella i la seua pròpia”. Així mateix, i segons la sentència, “assumint amb això el greu risc que generava respecte als altres usuaris de la via i, en particular, al conductor i possibles ocupants del vehicle contra el qual es va dirigir i va provocar un gravíssim accident” (vegeu el desglossament).

L’Audiència el condemna per dos temptatives d’homicidi, concretament, a set anys i tres mesos per intentar matar la seua ex i a uns altres cinc anys per fer el mateix amb el conductor de l’altre vehicle implicat. Així mateix, li imposa uns altres sis anys de llibertat vigilada i una ordre d’allunyament de vuit anys respecte a la víctima, que indemnitzarà amb 18.000 euros. També el multa amb 900 euros per dos delictes lleus de lesions per les ferides que van patir els ocupants de l’altre vehicle. En canvi, l’absol del delicte de violència en l’àmbit familiar, al considerar que, malgrat tenir un comportament obsessiu cap a la víctima, “no ha quedat acreditada l’existència d’una situació de por o de temor”, i de dos delictes de danys pels desperfectes causats als vehicles.

Haurà de complir 6 anys de llibertat vigilada i no podrà atansar-se a la víctima durant uns altres vuit

La Fiscalia havia sol·licitat 22 anys de presó, petició que l’acusació particular va elevar a 30 anys. La defensa va demanar que fos condemnat a sis mesos per un delicte de lesions. La sentència no és ferma i es pot recórrer.

“Porta’m a la presó!”, li va dir al mosso que el va socórrer

La sentència recull que el condemnat li va dir a l’agent dels Mossos d’Esquadra que el va socórrer després de l’accident: “Per què estic viu? Porta’m a la presó! Porta’m a la presó!” Per la seua banda, la jove li va dir: “M’ha intentat matar!” Aquestes afirmacions, segons el tribunal, van provocar que la policia catalana obrís una investigació per intent d’homicidi i no com un mer accident de trànsit. El tribunal afirma que la víctima va oferir “un terrible i espantós relat”. El sinistre es va produir el 26 de juny del 2016, a la carretera N-260, a l’atura de Ribera d’Urgellet, quan conduïa entre 113 i 123 km/h, segons l’informe dels Mossos. “Va ser un acte irresponsable i imprudent per la meua part”, va dir el condemnat a l’últim torn de paraula al judici. També va demanar perdó a les víctimes.

tracking