SEGRE

AIGÜES REGADIUS

El Canalet regula el reg a la zepa per evitar conflictes

Protocol per a les comunitats de regants històriques || A l’espera que la Generalitat resolgui sobre aquest document

L’assemblea dels regants del Canalet de Tàrrega.

L’assemblea dels regants del Canalet de Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunitat de regants de l’Alt Urgell de Tàrrega, coneguda històricament com el Canalet, va aprovar ahir un protocol sobre com han de regar les comunitats històriques de regants en les més de dos mil hectàrees declarades zona de protecció d’aus (zepa). El vicepresident de la junta del Canalet, Justo Minguella, va destacar que el document “estarà obert a rectificacions aconsellades o imposades per Territori”, que haurà de resoldre sobre aquest.

Aquest protocol arriba cinc anys després que el Canalet en redactés un com a prova pilot per al sector B, amb 400 hectàrees de reg en zepa. Després d’aprovar-ho la Generalitat, van seguir endavant la resta de les àrees protegides. Amb tot, la comunitat del Segarra-Garrigues els va denunciar argumentant que perjudicaven els seus interessos i Territori va amenaçar amb mesures cautelars que no va arribar a aplicar. Minguella va dir que va ser el Segarra-Garrigues el que “va exigir millorar la xarxa en un màxim de cinc anys si volíem regar a manta i fins i tot van recomanar el protocol”. A l’assemblea es va aprovar el pressupost del 2018, d’uns 200.000 euros. El cànon anual segueix en 97 €/ha al gener i 28 al juny”.

Un embargament dels comptes de deu dies suspès pel jutge ? Minguella va explicar que la comunitat del Segarra-Garrigues va arribar a embargar durant uns deu dies els comptes de la comunitat del Canalet acusant-la de morosa amb un procediment coercitiu. Es va mostrar sorprès ja que “no sabia que formàvem part de la comunitat del Segarra-Garrigues”. El Canalet va portar el cas al jutjat i aquest va paralitzar l’embargament fins a resoldre la situació. Minguella va revelar que el Segarra-Garrigues els reclama 622.000 € entre factura i demora en pagaments. Quant a la demanda d’ASG, el Canalet va pagar l’import que va dictar la sentència. Minguella es va mostrar disposat que el Canalet formi part de la comunitat del Segarra-Garrigues “sempre que hi hagi un acord, al qual ara per ara no hem arribat”.

tracking