SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

La taxa de l'aigua de Sort serà de 60 euros i afectarà unes 300 famílies

Imatge d’arxiu de Sort.

Imatge d’arxiu de Sort.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La nova taxa que l’ajuntament de Sort cobrarà per primera vegada per la gestió de l’aigua als agregats serà de 60 euros anuals pel manteniment de la xarxa i afectarà uns 300 habitatges dels catorze nuclis del municipis, que no han pagat mai pel servei de l’aigua ni pel consum. De fet, el ple municipal havia d’aprovar ahir aquesta taxa, encara que l’alcalde, Raimon Monterde, va decidir ajornar el debat amb l’objectiu d’“explicar als veïns dels pobles el perquè de la mesura”. “És necessari, abans d’aprovar res, donar a conèixer què ha motivat la creació d’aquesta taxa per als pobles i les despeses que assumeix el consistori per oferir un servei de qualitat als nuclis de Sort”, va dir. Per aquesta raó, a partir de dilluns, s’iniciarà una campanya informativa i actualment s’elabora un padró per conèixer exactament el nombre d’habitatges, segones residències i explotacions turístiques en què s’implementarà la taxa. La intenció del consistori és aprovar la taxa al novembre.

D’altra banda, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va aprovar congelar el cànon de l’aigua de cara al 2018 i consolidar les bonificacions i els canvis aplicats amb el cànon social que consisteixen a reduir un 50 per cent el gravamen per als col·lectius més desfavorits. Al llarg dels últims mesos, s’ha evidenciat un increment del 90 per cent dels beneficiaris del cànon social.

Tàrrega rebaixa un 4% l’IBI d’urbana i apuja un 10% el de rústica L’ajuntament de Tàrrega rebaixarà un 4 per cent el tipus impositiu de l’Impost de Béns Immobles (IBI) urbà el 2018. Paral·lelament, l’IBI rústic augmentarà un 10 per cent i la mesura es pren per tal d’adequar la recaptació d’aquest impost a la que s’aplica en altres municipis. Encara que es tingui en compte aquest augment, el consistori recaptarà 206.962 euros menys en concepte d’IBI. D’altra banda, preveu congelar la resta de les taxes i impostos, com han previst altres ajuntaments de Lleida.

tracking