SEGRE

ESNOTICIA

Més de 9.000 firmes en cinc dies en defensa de l'escola catalana

Voreja les 8.200 al portal d’internet ‘Change.org’ i supera les 1.400 recollides a la Seu || Crida a concentrar-se avui per aquesta raó davant dels ajuntaments

Un signant del manifest a favor de l’escola catalana a la Seu d’Urgell.

Un signant del manifest a favor de l’escola catalana a la Seu d’Urgell.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La recollida de firmes que impulsa la Comissió de Suport a l’Escola Catalana, de la qual formen part pares, mares i docents de la majoria d’escoles de la Seu d’Urgell, ha aconseguit més de 9.400 adhesions en tan sols cinc dies en defensa del model educatiu de Catalunya. Un total de 8.185 persones ho havien fet a última hora d’ahir a través de la plataforma Change.org. A aquestes, s’hi ha de sumar més de 1.420 firmes als documents que l’entitat ha repartit en diferents punts de la capital de l’Alt Urgell. Així mateix, el col·legi La Salle podria adherir-se els pròxims dies a aquest col·lectiu. A l’Albert Vives ho ha fet l’Ampa, mentre que els docents no, arran d’una denúncia per presumpta humiliació al fill d’un agent de la Guàrdia Civil i d’altres dos per menysprear suposadament aquest cos.

L’acabada de crear comissió treballa per donar suport al model educatiu català actual com a resposta als atacs que ha rebut el sistema durant els últims dies al conjunt del país i en especial l’escola Albert Vives. El manifest defensa que “la professionalitat dels docents i l’autonomia de centre són el puntal del sistema educatiu de Catalunya i garanteixen la pluralitat” i que “l’escola catalana està íntimament lligada a la realitat social i per això ha d’atendre les inquietuds dels alumnes quan la societat del seu entorn viu episodis traumàtics”.

El text dóna suport a l’escola catalana afirmant que “és un exemple de llibertat, convivència, democràcia i plurilingüisme”. La descriu com “una de les principals vies d’integració de les famílies nouvingudes i un veritable ascensor social”.Les firmes seran entregades a la seu territorial del departament d’Ensenyament a Lleida.

La comissió fa una crida a les famílies de la Seu d’Urgell a participar en la concentració convocada per avui dimecres, a les 18.00 a la plaça dels Oms, per defensar el model educatiu català i les institucions del país. Durant l’acte hi haurà fulls per adherir-se al manifest. A la mateixa hora estan convocades concentracions en defensa de l’escola catalana davant dels ajuntaments de les diferents capitals de comarca de Lleida.

tracking