SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Arranquen les obres del túnel de Tres Ponts i la runa anirà finalment a una pedrera

Els treballs començaran el dia 6 amb prospeccions abans de perforar la galeria || La indústria d’explotació d’àrids on s’abocarà el material es troba a dos quilòmetres de la zona de construcció

Un operari instal·lant pantalles per evitar la caiguda de roques a la C-14 el mes de juliol passat.

Un operari instal·lant pantalles per evitar la caiguda de roques a la C-14 el mes de juliol passat.CONSELLERIA DE TERRITORIO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres per construir el túnel de Tres Ponts, a la carretera C-14 entre Montant de Tost i Organyà, començaran el pròxim dia 6 de novembre i el departament de Territori utilitzarà finalment una indústria d’explotació d’àrids situada a poc més de dos quilòmetres de la zona de construcció com a lloc per abocar les roques i terres que es generin. Ho va explicar ahir el Govern, després que fa algunes setmanes l’ajuntament d’Organyà oferís el polígon industrial dels Vilansats del municipi, propietat de l’Institut Català del Sòl, com a abocador.

Aquesta proposta va arribar després que Territori projectés utilitzar els Vinyets, terrenys utilitzats per a l’activitat del parapent, i els propietaris, al costat de l’ajuntament i els diferents clubs i escoles de vol, s’unissin en bloc presentant al·legacions al procés d’expropiació de les finques per tal d’impedir-ho. La Generalitat va explicar que “aquella era únicament una possibilitat” i que, finalment, aprofitaran la presència d’una pedrera pròxima per “reciclar una part dels àrids per al mateix procés de les obres i la resta se la quedarà la firma”. Els treballs tècnics dels topògrafs començaran al novembre, previsiblement, el mateix dia 6.

Pendents de fixar la trobada de la comissió de seguiment dels treballs del túnel

Està previst també fixar la primera reunió de la comissió de seguiment dels treballs de construcció que va proposar crear la Generalitat de Catalunya i que estarà formada per representants del departament de Territori i Sostenibilitat; l’empresa adjudicatària de les obres; els ajuntaments d’Organyà, Fígols i Alinyà, Coll de Nargó i la Seu d’Urgell; el consell de l’Alt Urgell; el consell d’alcaldes, i la plataforma de veïns dels Tres Ponts. Les obres duraran trenta-sis mesos i la inversió serà d’un total de trenta-cinc milions d’euros. D’altra banda, Territori va assegurar que la situació a Catalunya no modificarà el calendari.

Impuls a la variant d'Ivars d'Urgell i obres de millora a l'LV-2021

La junta de govern de la Diputació de Lleida ha tret a licitació les obres de la tercera fase de la variant d’Ivars d’Urgell. Les dos primeres fases es van inaugurar el juny del 2015 i aquesta serà l’última part dels treballs, que preveu una inversió de 871.238 euros per a un tram d’aproximadament un quilòmetre. Una vegada adjudicats els treballs, l’empresa responsable tindrà un termini d’un any per acabar les obres de construcció.

Així mateix, la corporació també ha tret a concurs treballs en altres carreteres, que preveuen una inversió d’uns 6.000.000 euros més, com per exemple les obres a la carretera LV-2021 al tram des de Verdú fins a Sant Martí de Maldà. Els treballs en aquests sis quilòmetres preveuen la renovació del ferm i l’eixamplament de la via i són la continuació de les tasques que ja es van portar a terme en els dos primers quilòmetres, on només falta pintar les línies i acabar de perfilar els laterals. Quan estiguin acabats els treballs, els veïns podran evitar circular per la C-14, una via molt transitada i que té uns alts índexs de sinistralitat. El pressupost base de licitació és de 2.230.401 euros i les obres duraran aproximadament divuit mesos.

Un altre dels projectes de més envergadura que la Diputació ha tret a concurs és el de condicionament, eixamplament i pavimentació de l’LV-3028 entre les localitats d’Agramunt i Preixens, amb un pressupost base de 2.449.512 euros i un termini d’execució d’un any. Una altra de les actuacions és la de reparació de les patologies greus que s’han detectat a l’estructura de la carretera L-911, a Gavet de la Conca, per un import de 119.608 euros.

També s’invertiran 324.522 euros a l’LV-2102, a Mas de Bondia, per eixamplar un tram de sis-cents metres de la via d’aquest poble de Montornès de Segarra. La corporació preveu així mateix millorar el ferm de l’LV-3027 entre Castellserà, Penelles i Bellmunt, entre altres intervencions.

Un operari instal·lant pantalles per evitar la caiguda de roques a la C-14 el mes de juliol passat.

Un operari instal·lant pantalles per evitar la caiguda de roques a la C-14 el mes de juliol passat.CONSELLERIA DE TERRITORIO

tracking