SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

L'advocat acusat de quedar-se 130.548 euros ho nega al judici

Corresponien a part d’una indemnització per un accident laboral mortal a Cervera el 2005 || La Fiscalia demana per al lletrat una condemna de quatre anys de presó

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’advocat lleidatà P.R.F., de 60 anys, acusat d’haver-se apropiat 130.548 euros d’uns clients corresponents al pagament d’una indemnització, va negar ahir els fets davant de l’Audiència de Lleida. El lletrat, que es va negar a contestar les preguntes de la Fiscalia i l’acusació particular, va assegurar que va entregar als apoderats dels seus clients (vivien a Colòmbia) els diners corresponents a la indemnització, abonada en tres pagaments. La Fiscalia sol·licita que se li imposi una condemna de quatre anys de presó i l’acusació particular en demana cinc. La defensa en sol·licita l’absolució.

El cas es remunta a l’1 de juliol del 2005, quan un veí de Tàrrega de 36 anys i nacionalitat colombiana va morir en un accident laboral a Cervera al caure-li a sobre una biga de formigó de 8.000 quilos. Al cap de set anys, el jutjat penal número 3 de Lleida va condemnar els responsables de l’empresa per un delicte contra la seguretat dels treballadors i una falta d’homicidi i va fixar una indemnització per als familiars del mort de més de 120.000 euros, als quals s’havia de sumar 117.703 euros més en concepte d’interessos i 17.345 euros de les despeses. És a dir, uns 255.000 euros. Fiscalia considera que només va abonar a la viuda del mort i als seus quatre fills, a través d’apoderats, 84.000 euros dels 120.000 euros del primer pagament després de descomptar-hi els honoraris. El Ministeri Públic manté que dels interessos i les despeses només va abonar 4.500 euros a una apoderada, que va dir que no li va explicar que hi havia més diners pendents. No obstant, l’acusat va afirmar ahir que aquests diners es van liquidar al germà del mort, que no va comparèixer al judici, la qual cosa va provocar la suspensió de la vista. El tribunal va acceptar la petició de la seua compareixença. Es dóna la circumstància que fa tot just un mes el jutjat penal número 2 va condemnar aquest lletrat a tres anys de presó i inhabilitació professional per un cas similar.

L’advocat acusat, al centre, ahir a l’Audiència de Lleida.

L’advocat acusat, al centre, ahir a l’Audiència de Lleida.ÒSCAR MIRÓN

tracking