SEGRE

MUNICIPIS CARRETERES

Torrefarrera prendrà mesures contra danys de camions al polígon

L’ajuntament denuncia desperfectes a les voreres, enllumenat i mobiliari urbà || Busquen solucions que no perjudiquin les empreses de la zona industrial

Imatge del paviment en mal estat al polígon industrial de Torrefarrera.

Imatge del paviment en mal estat al polígon industrial de Torrefarrera.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Torrefarrera està decidit a prendre mesures contra els desperfectes que provoquen els camions al polígon industrial Les Comes del municipi. Alguns veïns s’han queixat pel mal estat en què es troba el paviment dels carrers per on transita el transport pesant, i l’alcalde, Jordi Latorre, va apuntar que també s’han detectat danys a les voreres i el mobiliari urbà, que es produeixen sobretot quan maniobren els camions. A més, va explicar que s’han inutilitzat més de deu fanals.

Des de l’ajuntament, ja fa temps que treballen per poder gestionar i regular el trànsit i l’estacionament de vehicles pesants al municipi i compatibilitzar la presència dels camions en aquesta zona de la localitat i el bon estat del paviment dels carrers i de les infraestructures. El primer edil va apuntar que els camions “són un problema”, però que encara estan estudiant les mesures que es poden prendre, tot i que va avançar que estudien solucions “que no perjudiquin les empreses que estan instal·lades a Les Comes”, de manera que no es plantegen “que no puguin estacionar”, una mesura que afectaria l’activitat del polígon.

Així mateix, va assegurar que hi ha una part del carrer Marinada on els vehicles tenen prohibit aparcar i que ja han multat tant alguns camions com cotxes particulars per incomplir el codi de circulació.

Per la seua part, la secretària general d’Asotrans Lleida, Sílvia Llobet, va assegurar desconèixer aquesta situació, encara que va explicar que es podria tractar de conductors de fora de la demarcació que estan de passada i que paren per fer els descansos corresponents o pernoctar en aquest espai.

Val a recordar que el polígon Les Comes compta amb unes 180 empreses i és privat, propietat de veïns d’aquesta població i forans, i el principal motiu que afavoreix la instal·lació d’indústries i empreses és la bona ubicació viària que ofereix aquest espai, ja que es troba al costat de la carretera N-230 i compta amb una sortida l’autovia A-2, i també cal tenir en compte el gran nombre d’equipaments (restaurants, hotels i gasolineres) que s’hi poden trobar.

tracking