SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Absolts els expropietaris d'Embotits Rubió de malvendre l'empresa

La jutge no veu acreditada la intencionalitat ni que la venda es fes en frau dels creditors || La Fiscalia demanava tres anys de presó, també a tres persones més

Un moment del judici celebrat al juliol al jutjat penal número 2 de Lleida.

Un moment del judici celebrat al juliol al jutjat penal número 2 de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat penal número 2 de Lleida ha absolt els dos examos de l’empresa càrnia Embotits Rubió de Sant Ramon que van ser jutjats el mes de juliol passat acusats d’un delicte d’alçament de béns per haver suposadament malvenut la firma. La sentència també considera que no s’ha pogut provar la culpabilitat de les altres tres persones que van ser enjudiciades en el seu dia (les que van comprar posteriorment l’empresa), també acusades d’un delicte contra els treballadors.

Per a tots, la Fiscalia sol·licitava una pena de tres anys de presó, a més de multes i indemnitzacions, al considerar que els propietaris van ordir un pla per malvendre l’empresa i evitar respondre amb el patrimoni a deutes i indemnitzacions als treballadors. L’empresa estava valorada en mig milió d’euros, però es va vendre per 70.000, una quantitat que els expropietaris van al·legar que era el resultat de restar el passiu dels treballadors al valor de l’empresa. La sentència, que no és ferma, considera que “no s’han acreditat la intencionalitat” dels dos expropietaris, J. M. R. i R. R. S., defensats per l’advocat Salvador Garcia Ferre, “ni dels altres tres acusats ni tampoc actes que posessin en risc la seua situació patrimonial o solvència” i, per tant, no s’ha demostrat que “la venda de les participacions es fes en frau dels creditors ni que intervinguessin en el buidatge de maquinària de les instal·lacions de la nau industrial”.

Van ser acusats d’ordir un pla per evitar respondre amb el patrimoni als deutes

Per aquesta raó, la jutge entén que “la prova practicada no és prou incriminatòria dels fets delictius enjudiciats”, de manera que aplica el principi de presumpció d’innocència respecte al delicte d’alçament de béns i contra els treballadors. Segons va explicar l’advocat dels dos expropietaris, tots dos ja havien estat exculpats en el procediment laboral pel Tribunal Superior de Justicía de Catalunya i pel Suprem.

tracking